Plivači uspešni na prvom kolu letnjeg prvenstva

Na održanom prvom letnjem kolu prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije u Kruševcu, učestvovalo je  282 plivača iz 22 kluba regiona.

Plivački klub „Valis“ je predstavljalo 27 plivača predvođenih trenerima Vladimira Boškovića i Branislava Kovačevića.

Prvaci centralne Srbije za 2019. su Ognjen Dašković, u disciplini 50m leđno u kategoriji juniora, Stefanović Simon u disciplini 200m leđno u kategoriji kadeta, Ristić Milica u kategoriji starijih juniorki u disciplinama 200m i  50m leđno, Radojević Anja u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 50m leđno, a  ujedno i aposlutno najbolja u pomenutoj disciplini, štafeta 4x50m mešovito u kategoriji mlađih pionirki u sastavu: Radojević Maša, Mitrović Jana, Prostran Sofija i Mina Nikolić.

Ženska apsolutna štafeta u sastavu: Anđela Lazić, Milica Ristić, Nora Damnjanović i Anja Radojević je stigla do druge pozicije u cilju, a muška apsolutna štafeta u disciplini 4x50m mešovito u sastavu: Simon Stefanović, Ognjen Dašković, Sergej Srećković i Aleksandar Kovačević je ostvarila isti uspeh. Srebrne medalje su osvojili: Stefanović Simon u kategoriji kadeta u disciplinama 50m i 200m slobodno, Lazić Anđela u disciplinama 50m slobodno i 50m leđno u kategoriji starijih juniorki, Radojević Maša u disciplini 50m leđno u kategoriji mlađih pionirki.

Bronzani su bili: Ognjen Dašković u disciplini 200m slobodno, Ristić Milica u kategoriji starijih juniorki u disciplini 50m slobodno, dok je treća bila i u disciplinama 50m i 200m leđno u aposlutnoj kategoriji. Radojević Maša je stigla do bronze u kategoriji mlađih pionirki u disciplini 50m slobodno. Lazić Anđela je bila treća aposlutno u disciplini 50m slobodno.

„Prvo letnje kolo je pokazalo uzlazni trend forme naših plivača i tokom letnje sezone očekujemo još bolja postignuća, posebno nas raduje što su i naši najmlađi takmičari uspešni u štafetnom plivanju. Sa nestrpljenjem očekujemo izlazak na bazene u Petnici, gde ćemo nastaviti sa što boljim pripremama za najvažnija takmičenja koja nas očekuju tokom leta“, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.