Još 9 miliona za naknadne radove

Grad Valjevo odlukom Gradskog veća , a na osnovu izveštaja Nadzornog organa isplatiće dodatnih 9,1 milion dinara za zimsko održavanje.

Na javnoj nabavci od 26.10. 2018. godine za zimsko održavanje puteva i ulica, zaključen je ugovor sa izvodjačem  Ingrap omni na iznos od 40,6 miliona dinara bez PDV-a. U toku važenja ugovora došlo je do viška radova  u obimu većem od ugovorenog, 22.02.2019. godine zaključen je Aneks ugovora na 2,03 miliona dinara.

Kako se navodi u materijalu koji je Veće usvojilo , pružalac usluga i nakon ovog datuma nastavio je sa pružanjem usluge zimskog održavanja jer naručilac nije mogao da sprovede javnu nabavku radi zaključenja novog ugovora.

Dana 27. marta 2019. goidne izvršilac usluge dostavio je Nadzornom organu Pregled viška i manjka radova koje je izveo zaključno sa 1. martom tekuće godine  na osnovu kog višak radova iznosi 9,1 miliona dinara bez PDV-a. Mišljenje Nadzornog organa je bilo da je bilo neophodno izvesti navedene usluge u obimu koje je izvršilac prikazao.

Gradsko veće prihvatilo je mišljenje Nadzornog organa pa će za zimsko održavanje 2018/2019 biti izdvojeno i dodatnih 9,1 milion dinara.

2 comments on “Još 9 miliona za naknadne radove

  1. Laki

    A kako je fakturisao dane kada nisu radili ili dane u kojima nije bilo potrebno 24h/7 dezurstvo?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.