14. Festival osudjeničkog stvaralaštva

U KPZ Valjevo održan je 14. po redu Festival osudjeničkog stvaralaštva na kome su učestvovala 134 autora sa ukupno 280 radova.

Na 14. Festivalu osudjeničkog stvaralaštva koji  se tradicionalno održava u valjevskom KPZ-u ove godine učestvovao je značajno veći broj autora nego prethodnih godina. Radovi su pristigli iz čak 12 ustanova.

Žiri koji je odlučivao o radovima radio je u sastavu predsednik žirija Momčilo Moša Odalović pesnik, članovi prof Marina Kovačević i prof. Andjelka Jeremić.

U kategoriji proza u kojoj je bilo prijavljenih 110 radova zabeleženi su sledeći rezultati:

-Prvu nagradu osvojio je rad „Kraj i novi početak“ autora S.M iz KPZ za žene Požarevac. Nagradjena je dobila 15 000 dinara , knjigu i diplomu.

-Drugu nagradu podelila su dva autora: „Stisak ruke ili bašta“ autor A.S. iz KPZ Požarevac, „Stana Ćuk“ autora Dj. M iz KPZ Padinska Skela . Nagradjenim autorima pripala je nagrada u iznosu od po 5 000 dinara , knjige i diplome.

-Treću nagradu takodje su podelila dva autora : „Veliki i mali ljudi „ autora J.N iz SZB Beograd i rad „Čovek i poverenje „ autora S.V. iz OZ Užice. Autori su nagradjeni sa po 4000 dinara , knjigama i diplomama .

U kategoriji poezija dodeljene su sledeće nagrade:

-Prvu nagradu osvojio je rad „Vapaj duše“ autora T.R . iz KPZ Beograd –Nova Skela , a nagradjenom je pripala novčana nagrad u iznosu od 15 000 dinara , knjiga i diploma.

-Drugu nagradu podelili su radovi „Novi zavet“ autora N.D. iz KPZ Požarevac i rad „Kakav si čovek“ autora PB iz OZ Leskovac. Nagradjenima je pripalo po 5 000 dinara , knjige i diplome.

-Treću nagradu podelila su dva autora i to rad „Izvini“ autora R.I iz KPZ Požarevac i rad „ Ljubav“ autora Dj.I iz SZB Beograd. Nagradjeni su dobili po 4000 dinara, knjige i diplome.

Organizacioni odbor ovog festivala dodelio je i specijalne nagrade u vidu bisti pesnikinje Desanke Maksimović i Vojvode Mišića rad vajara Vladana Blagojevića :

-direktoru Uprave za zavodske sankcije Dejanu Careviću,

-upravniku KPZ Padinska Skela Vladimiru Bukviću,

-predsedniku ovogodišnjeg žirija pesniku Moši Odaloviću.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.