Pokazale licemerje kada su se kamere pogasile

Članice SNS-a održale još jednu konferenciju za novinare na kojoj su izrazile podršku ženama koje trpe nasilje. Direktorka Centra za socijalni rad na pitanje zašto ne osude nasilje nad novinarkama Darijom Ranković i Slavicom Vujanac izjavila da nasilje osudjuje, ali dodala da je to njen lični stav. Kako saznajemo od kolega prisutnih novinara na ovoj konferenciji , nakon što su se kamere pogasile, iste članice oštro su napale kolegu koji je postavio pitanje vezano za novinarke i istovremeno pokazale šta zaista misle vičući da se radi o „ludama i lažovima“.  

screenshot: kzn VTV

Po starom dobrom običaju članice Srpske napredne stranke oglasile su se konferencijom za novinare na koju nisu bili pozvani portali Vamedia i Kolubarske.rs. One su na konferenciji iznele stav da osudjuju nasilje nad ženama , misleći konkretno na žene koje nisu dozvolile opoziciji da u zgradi Skupštine Beograda predaju pisani zahtev za smenu zamenika gradonačelnika. Medju govornicama bile su po rečima prisutnih kolega Branka Antić direktor Doma zdravlja, Milica Petković načelnica komunalne policije i Katarina Milićević direktor Centra za socijalni rad.

Kako Vamedia saznaje novinar TV Valjevo plus Predrag Lučić postavio je pitanje zašto nisu stale u odbranu novinarki Darije Ranković i Slavice Vujanac?

Na pitanje je,  jer se u tom trenutku našla za govornicom, odgovorila direktorka Centra za socijalni rad: 

„Ja sam protiv svakog vida nasilja, verbalnog , fizičkog , ja sam ispred institucije gde imate nultu toleranciju na nasilje , dakle od bilo koga ko izgovara. Mi se sad borimo, 21 vek je , mi se borimo za normalnu i pristojnu Srbiju , ne znači da neko ko je nekoj funkciji ko časno obavlja svoju delatnost i samo zato što je žena gde ne možete da istaknete nikakvu zamerku vezano za rad za profesionalizam , samo zato što je žena trpi najgnusnije laži od pojedinaca koji ih izgovaraju i ništa im se ne dešava . Ništa se ne desi. Niko nije odgovarao još za sve te uvrede . Ovo je moje lično mišljenje“, rekla je Katarina Milićević.

Dok se Milićević ogradjivala da se radi o njenom ličnom stavu na snimcima koje su emitovale valjevske televizije može se videti negodovanje pojedinih članica SNS-a zbog datog odgovora. Šta zaista one misle o ženama pokazale su kada su se kamere pogasile . Po rečima prisutnih novinara kolega Lučić najednom je bio zasut vikom i pitanjima: „Šta  imaš to da nas pitaš?“ i „Ko su one? One nisu žene nego dve lude!“

Lučić je potom konstatovao da se radi o njegovim koleginicama koje trpe nasilje te i da je to bila tema konferencije. Ni ovakvo objašnjenje nije pomoglo pa su ljute funkcionerke „zaštitinice žena“ vikale u glas da se radi o „ludama i lažovima koje pišu laži jer mrze doktora Gvozdenovića“. Pitanje kolege Lučića zašto nisu tužile ako su iznete laži, ostalo je bez odgovora . U masi povika čula se i konstatacija da Darija nije  diplomirana novinarka na šta je Lučić odgovorio : „Pa nisam ni ja diplomirani novinar.“

Kamere ovaj dogadjaj nisu zabeležile, ali svedočenja prisutnih kolega potvrdjuju da se zapravo ne radi i nije se radilo o ozbiljnom stavu o nasilju nad ženama već je u pitanju partijska direktiva da se konferencija održi, a potom i da same članice ove partije po ugledu na muške kolege, žene dele na ove i one . Odnosno, njihove i one koje nisu članovi naprednjačke partije.

Licemerje koje je i ovoga puta pokazano na žalost nije uspela da umanji izjava Milićevićeve koja je zapravo i rekla ključnu sentencu:  „ Ništa se ne desi. Niko nije odgovarao još za sve te uvrede.“

Koliko postoji straha i koliko je u pitanju direktiva da se održi konferencija ipak svedoči činjenica da se Milićevićeva ogradila rekavši da se radi o njenom ličnom mišljenju. Dakle to nije mišljenje žena u ovoj partiji niti same partije.

Ipak najvažnije pitanje jeste-Zašto još uvek niko ne odgovara za sve izrečene uvrede i postupanja?  I još važnije – Da li će i kada, i neke od samih prisutnih na konferenciji odgovarati za dela koja im se stavljaju na teret?

Vamedia nije bila pozvana na pomenutu konferenciju, ali se zahvaljuje na pokazanoj hrabrosti direktorke Centra za socijalni rad.

S.V.

10 comments on “Pokazale licemerje kada su se kamere pogasile

  1. Анонимни

    Ovo na slici lici na jato gusaka koje su preletele, vise puta, sa jedne teritorije na drugu. Dal’ zato sto su guske, sa skoro nimalo mozga, ili vodjene instiktom da su, kod ovdasnjeg gazde bas guske na ceni?!

    Reply
  2. Strelac

    Treba im svakog dana priredjivati konferencije za medije. Bolja kampanja protiv SNS ne može ni da se zamisli…

    Reply
  3. Istina boli

    Sveću da uradim za fotelju,da lažem ako treba,da gazim sve..Ali sve to prolazno,mnogi su u vlasti bili silni,a kad padnu sa vlasti ondasu niko i ništa..

    Reply
  4. Valjevac

    Ništa od oviga im se ne sme, ni zaboraviti, ni oprostiti. One ovo ne rade zato što ih je neko na to naterao, već zato što vrlo svesno brane svoje funkcije i povlastice koje bez SNS-a nikada ne bi imale. Veliko zlo se nakupilo u toj stranci.

    Reply
  5. ko?

    Na žalost nema ko da sruši SNS,zato se tako i pinašaju.Vlast bez jake opozicije je kao deca bez roditelja,a valjevska opozicija duboko kupljena i nema nikakvu težinu u narodu.Isključivo rade za sebe

    Reply
  6. Goran Markovic

    Slavice Vujanac, kada ja izadjem i jasno kazem da iste nisu stale u zastitu i tebe i Darije Rankovic kada vas je gvozdenovic na najmonstruozniji nacin vredjao i kada kazem da ista ta dr Branka Antic direktor Doma zdravlja nije zastitila svoje koleginice koje je opet napao gvozdenovic vi tj. cenzurises . zasto jel sada jasno da sam upravu . jel jasno ko su ove zene koje stanu ispred kamere i izrecituju vec dogovoreno ?Da se razumemo protiv sam svakog nasilja nad zenama , decom , starim , iznemoglim licima .Pitanja je milion i zato Valjevo napreduje i zato na svakom koraku KRIMINAL i evo u Domu zdravlja upravo pod palicom dr Branke Antic odvija se KRIMINAL za izgovorene reci odgovaram licno i materijalno , zato SNS pada , zato nam se trose nasi novci , ali kako kazete kada su se ugasile kamere hehehehehe ,,,snimci nazalost ovih pravednih zena postoje i znam licno sam slusao i to sve poslati Darku Glisic i Aleksandru Vucic da jos jednom vidi kako to rade,,uspesne ,, zene Valjeva tj SNS i koje vulgarnosti , e sada da je radjen alko test ili tes na opijate svasta je moglo da se desi .Lucic jednom izbegao kocajnik , i pretnje , sada opet .Majstore zasto cutis ?Ovde je ne dostajala jedna velika podstrekaica svih losih zbivanja u gradu , gde samo pokaze prstom a ovi glasnogovornici opleti o,, zastiti zena.Jesu li svi zenski rod na slici i onaj iza Studio M koji ce izgleda da uzme kintu sto drzi neku praistorijsku stvarcicu sto snima .Valjevo je dotaklo dno dna , ali i vi novinari ste krivi{ ne svi , alii} Uvek sam na starni istine i pravde koja u Valjevu umrla od dolasak gvozdenovica , BEMAKO devojcice i ostalih basketasa1

    Reply
  7. Creator

    Slazem se sa anonimnim da su veliko jato i opet ponavljam da je JADNO kad neko drugi upravlja tvojim mozgom … u kucu ove jedne sam nazalost primoran da gledam svakodnevno pa mi ne preostaje nista drugo nego da je pozdravim , mada se ona ne druzi sa svojim blizim i daljim komsilukom …. procitace sigurno , to im je jedna od direktiva u slobodno vreme …

    Reply
  8. Insajder

    AJDE SNS ŽENE I FUNKCIONERKE, HOĆETE LI ZAŠTITI ALEKSANDRU JERKOV OD ŠEŠELJEVIH JAVNIH PRETNJI DA ĆE JE OŠIŠATI DO GLAVE?JEDNU REČENICU BAR!!BRUKA STE I SRAMOTA

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.