Počeo probni popis stanovništva

U Valjevu je počeo probni popis stanovništva. Popis se radi u centru grada i Beloševcu.

Medju 51 naseljenim mestom u kojima će biti sproveden probni popis stanovništva je i Valjevo i to delovi Valjeva , centar grada i Beloševac. U samom centru popisom će biti obuhvaćeni stanari u Ulici Vuka Karadžića na potezu od Ulice Karađorđeve do Pantićeve, desna strana Ulice vojvode Mišića u delu od Ulice Karađorđeve do Pantićeve, kao i deo Patićeve ulice od raskrsnice sa Ulicom vojvode Mišića do Ulice Vuka Karadžića.

Gradjani će kako je najavljeno odgovarati na pitanja koja se tiču stanovanja, uslova stanovanja, broja ukućana, a u popisnoj listi zadrđana su I pitanja vezana za veroispovest I nacionalnu pripadnost, medjutim na njih gradjani ne moraju da odgovore.

Razlika izmedju ranijih popisa I novog popisa stanovništva je u uvodjenju IT tehnologije pa će gradjani tri grada Beograda, Niša I Novog Sada moći I sami da se popišu putem internet dok će ostale obići popisivači koji će podatke unositi posredstvom lap topa I koji će automatski biti prebacivani u bazu Zavoda za statistiku. Kao I ranijih godina popisivači će imati uredne legitimacije na osnovu kojih će im gradjani omogućiti popisivanje.

Pravi popis sve gradjane Srbije očekuje 2021. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.