Ministarstvo odobrilo sredstva za populacionu politiku

Grad Valjevo je u grupi od 85 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini.

U Beogradu su prošle nedelje u Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku potpisani Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji. Za tu namenu je iz budžeta obezbeđeno 650 miliona dinara.

U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, njegov pomoćnik Nikola Radojičić je potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za odobrene mere populacione politike i to – za usklađivanje rada i cene roditeljstva, – za snižavanje psihološke cene roditeljstva, – za očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i –za rešavanje problema neplodnosti. Odobrena sredstva za sufinansiranje mera populacione politike za grad Valjevo iznose 12.650.000,00 dinara , učešće resornog ministarstva je 10.752.500,00 dinara, a učešće grada Valjeva je 1.897.500,00 dinara.

1 comment on “Ministarstvo odobrilo sredstva za populacionu politiku

  1. Insajder

    Ovo je lepa vest!Posle ove vesti čitaćemo kome je 10 miliona opredeljjeno za projekte, ajde da glasamo, ko će biti srećni dobitnici, miljenici!Studio M?Ajmo ljudi, licitacija kreće…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.