INTREMEDIC SAVET: Hronični bolesnici i promene vremena

Danas se smatra da grupa meteorotropnih bolesti – bolesti na čije pogoršanje može da utiče vreme, obuhvata više od 50 oboljenja. Svaka promena vremena uslovljava promene u ljudskom organizmu, a hronični bolesnici najviše osećaju atmosferske promene, kaže u današnjem Intermedic zdravstvenom savetu dr Milan Nikolić.

U zavisnosti od uticaja vremena, kako objašnjavaju stručnjaci, postoji 13 grupa bolesnika koji su prilično osetljivi na vremenske prilike, među kojima su reumatičari, astmatičari, srčani bolesnici, oni koji imaju čir na dvanaestopalačnom crevu i želucu, te pacijenti koji pate od raznih psihičkih tegoba, pre svega, psihoze.

“U situacijama naglih vremenskih promena, kao što je na primer sada slučaj, uvek dolazi do do oscilacija vitalnih parametara organizma kao što su pritisak, srčanih smetnji, zamora ili prolećnih malaksalosti, jer organizam ne može odmah da se adaprira na promenu vremena. U tom periodu, hronični srčani bolesnici, to se pogotovo odnosi na njih, trebaju više vremena na adaptaciju. Zato, dok se vremenske prilike ne stabilizuju, potrebno je da svedu fizičke aktivnoti samo na neophodan nivo, da konzumiraju lakšu hranu, sa manje slanog a više voća i povrća, ne planiraju duže putovanje i redovno uzimaju svoje terapije”, savetuje dr Milan Nikolić iz Poliklinike Intermedic.

Poliklinika Intermedic iz Valjeva zapošljava tim lekara sa iskustvom koji vodi računa o Vašem zdravlju. Savremena oprema i visokokvalifikovani kadar koji zapošljavamo garant su kvaliteta usluge: Pregledi specijalista; Pregledi za zapošljavanje; Periodicni pregledi radnika;  Pregledi sportista; Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata; Ultrazvuk dojke; Ultrazvuk srca sa doplerom; Ultrazvuk krvnih sudova vrata i nogu; Ultrazvuk jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, bubrega, mokraćne bešike, prostate i trbušne aorte; Endoskopski pregledi jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, pregled završnog dela debelog creva i celog debelog creva (bez i sa anestezijom); EKG; Praćenje rada srca i krvnog pritiska za 24 časa (holter); Test fizičkim opterećenjem; Rendgen; Laboratorijski pregled krvi i mokraće i bakteriološke analize.

Poliklinika Intermedic se nalazi u ulici Vlade Danilovića 19, a brojevi telefona su: 014/291-358 i 014/291-359.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.