Deseti gradjanski protest – 12.april,19.30 Desankin trg

Petak, 12, april, mali je jubilej valjevskog protesta. Po deseti put okupićemo se na Desankinom trgu i po deseti put dočekati jedni druge osmehom kojim se dočekuju prijatelji.

Prilika je ovo i da zahvalimo svima koji će, kao i u proteklih devet susreta, dignutog čela prošetati našim gradom, mirno, građanski, dostojanstveno.

I odlučno.

Da ih se ne plašimo to smo već pokazali. To što eksponenti jedne propale politike svoje sledbenike plaše našim gnevom samo je bedni pokušaj da nekako odbrane svoje sinekure, svoje masne javne nabavke, svoja službena vozila, ministarstva sa i bez portfelja,  i sve druge plodove korupcije u koju su se zaglibili da guše.

Oni, i one, glume strah pred kamerama medija koji će jednog dana i zvanično biti upisani u registar čankoliza, jeftino kupljenih falsifikatora istine i registar besramnih lažova.

Sve bajke o zlatnom dobu pale su u vodu pred statističkom istinom da preko 50 hiljada mladih i obrazovanih svake godine napusti državu čiji su lideri regionalni lideri u laži i opsenama. Strah koji šire među svojim pristalicama poslednji je pokušaj da se sačuva osvojeni plen pred plimom koja nezadrživo nailazi.

Oni koji imaju razloga da se plaše, uostalom, i treba da budu zaplašeni. Straha ne treba da bude kod običnih ljudi koji su u nesreći svojoj poverovali u bajke i opsene, onih koji od velikih obećanja nisu, kao ni mi, imali nikakve koristi. Jedan brod uskoro tone. Nama će sumnjivi biti baš oni koji prvi počnu da ga napuštaju…

I ovoga petka od 19,30 saslušaćemo najpre vesti iz novog valjevskog dnevnika, a potom čuti prijatelje koji su došli da  podrže naš protest. Obratiće nam se poslanik Balša Božović, Aida Ćorović, borac za ljudska prava, Srđan Milivojević, bivši Otporaš, Radomir Lazović iz udruženja „Ne davimo Beograd“ i Marija Simić Lazarević iz udruženja „Jasno i glasno“, Požarevac. Posle toga proći ćemo Karađorđevom ulicom, zatim Ulicom Vuka Karadžića, Knez-Mihailovom, Sinđelićevom i natrag Karađorđevom.

Rastaćemo se na Gradskom trgu i ponoviti poziv da se  još jednom okupimo u subotu na velikom  protestu u Beogradu.

Organizacioni odbor protesta

3 comments on “Deseti gradjanski protest – 12.april,19.30 Desankin trg

  1. Pedja

   Barem nas niko ne ucenjuje i ne podmićuje senvičima kako bi došli na protest za razliku od vas koji Vučićevu sliku morate da ljubite tri puta dnevno.

   Reply
 1. Creator

  Resio sam da pocnem strajk gladju kao ovi pajaci na vlasti … izbacio sam kasnu veceru ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.