Akcijaško ozelenjavanje Valjeva

U subotu, 6. Aprila u Valjevu će biti održana akcija ozelenjavanja na prostoru kod Studija Trnavac. Akciju organizuje Društvo akcijaša I volontera Valjeva.

Nekadašnji akcijaši na konferenciji za novinare podsetili su na dane kada se stara Jugoslavija gradila. Medju infrastrukturnim objektima koji su u to vreme na ovaj način gradjeni u Valjevu je izgradjen  vodovod Paklje, korito reke Ljubostinje, kablovski vod iz Krušika do Boričevca, magistrala “Svima nama koji smo učestvovali u Omladinskim radnim akcijama ostali su svi ti ljudi- akcijaši u lepoj uspomeni, i danas se družimo, bilo je bitno drugarstvo i to je najviše i cenjeno“, rekao je Radovan Krstić komandant ORA „Podrinje –Kolubara“.

Prva akcija biće ozelenjavanje prostora kod Studija Trnavac , a Ljubomir Krstić predsednik valjevskog udruženja naglasio je da je  cilj da mlađim generacijama prenesu deo nekadašnje pozitivne energije. “Cilj je pre svega da mladi urade nešto lepo za svoj grad. Zato smo osnovali Udruženje akcijaša i volontera kako bi zajedno učestvovali u ovim akcijama a pre svega akcijama ekološkog karaktera. Ove godine naše aktivnosti će biti vezane za akciju „Ozeleni Valjevo- ulepšaj život“ istakao je Krstić.

On je najavio I da će na sastanku u Beogradu  pokrenuti inicijativu  da se svim akcijašima vreme provedeno na radnoj akciji prizna u radni staž.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.