Juniorke „Valisa“ nepobedive na regionu

U subotu je održano drugo kolo prvenstva plivačkog saveza centralne Srbije. Organizator je bio plivački klub Posejdon a takmičenje je održano na bazenu u Paraćinu. U konkurenciji 343 plivača iz 24 kluba, nastupilo je 17 takmičara.  

Štafeta juniorki u sastavu: Milica Ristić, Jana Toamšević, Anja Radojević i Tijana Todorčević je i ove godine nepobediva na regionu u disciplini  4x50m slobodno.

Anđelija Damnjanović je bila najbolja u disciplini 50m i 200m prsno.Stefanović Simon je u disciplini 400m slobodno stigao do drugog mesta, dok je Milica Ristić isti uspeh ostvarila u disciplinama 100m leđno i 100m slobodno. Todorčević Tijana je bila srebrna u disciplini 100m slobodno, a Anja Radojević u disciplini 100m leđno. 

Stefanović Simon je u disciplinama 100m slobodno i 100m leđno stigao do bronzanih medalja. Dašković Ognjen je u disciplinama 50m delfin i 100m leđno bio treći. Dobro isplivane trke i treće mesto u cilju imale su i: Tijana Todorčević u disciplinama 100m slobodno i 50m prsno, Tomašević Jana u disciplinama 50m i 200m delfin, Lazić Anđela u disciplini 100m leđno, Anja Radojević u disciplini 100m leđno i Anđelija Damnjanović u disciplini 50m prsno (apsolutno).

„Ovo je jedan od boljih nastupa naših plivača na regionalnom prvenstvu, a osim što su bili najbolji u svojim kategorijama, neki od njih su i među tri apsolutno najbolja plivača na regionu, a naš region su svi klubovi koji se nalaze teritorijalno južno od Beograda, ekipno smo trenutno među pet najboljih klubova a još dva letnja kola su ostala do kraja prvenstva. Okrećemo se državnim prvenstvima za sve kategorije koja nas očekuju tokom ovog meseca, a upis novih polaznika je u toku, radnim danima  od 18 časova na bazenu Tehničke škole“, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.