„Dečja umetnost“

U sklopu proslave Dana grada Valjeva u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u utorak, 26. marta, u 18 časova, biće svečano otvorena izložba „Dečja umetnost“, koju Internacionalni umetnički studio, u saradnji sa osnovnim školama tradicionalno otvara svake godine za Dan grada.

Na ovoj  izložbi biće predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji Grada Valjeva, po izboru njihovih nastavnika i profesora Likovne kulture. Ove godine, za razliku od prošle, pored selektovanih radova đaka svih 7 gradskih škola, u postavku su uključeni i radovi osnovaca iz 9 seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta, Pričević i Stave).

Postavka broji 48 radova, pri čemu je iz svake škole izloženo po 3 rada. Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da ovu izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, veselih boja, kakva je uostalom i dečja mašta.

Izložbom „Dečja umetnost“ Internacionalni umetnički studio daje veliku podršku našim mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

U sklopu muzičkog dela programa svečanog otvaranja izložbe „Dečja umetnost“ nastupiće Gudački ansambl najmlađih „La kampanela“ i Gudački orkestar Osnovne muzičke škole „Živorad Grbić“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.