Protest u Valjevu 8. februara u 18h

Kako Vamedia saznaje protestna šetnja će u Valjevu biti održana 8.februara sa početkom u 18h na Desankinom trgu.

Posle više od 20 gradova i opština u Srbiji i u Valjevu je najavljena gradjanska protestna šetnja pod nazivom „1 od 5 miliona“. Kako Vamedia saznaje protest je već uredno prijavljen u PU, a opozicione partije u Valjevu već su brojnim izjavama podržale ove proteste.

Organizatori protesta apeluju i podsećaju gradjane na miran karakter protesta na kome, po ugledu na ostale proteste u Srbiji , neće biti dozvoljena partijska obeležja.

Ulične demonstracije u Srbiji traju već dva meseca, a započete su u Beogradu nakon napada na Borka Stefanovića predsednika Levice Srbije pod neformalnim nazivom „Stop krvavim košuljama“. Zvaničan slogan „1 od 5 miliona“, nastao je nakon što je predsednik države Aleksandar Vučić rekao da neće ispuniti nijedan zahtev demostranata makar ih se okupilo 5 miliona.

U medjuvremenu protest se širio po celoj Srbiji, a najmasovniji je i dalje u glavnom gradu. Protest su do sada podržali profesori Univerziteta i brojne javne ličnosti, glumci, pisci, režiseri. U toku dosadašnjih protesta zahtevi su postavljeni u nekoliko pravaca : zaustavljaje nasilja nad novinarima i političarima, sloboda medija, objavljivanje plana za Kosovo, ostavka Aleksandra Vučića.

Po saznanjima Vamedie protestna šetnja u Valjevu podržaće navedene zahteve , ali će imati i lokalne teme poput rešavanja aerozagadjenja, zaustavljanje zastrašivanja gradjana, zaustavljanje partijskog zapošljavanja, bahatosti lokalnih moćnika po pitanju trošenja sredstava iz budžeta .

Kako se u medjuvremenu moglo čuti, opozicija ima nameru da naredne izbore u Srbiji bojkotuje sve do trenutka dok se u državi ne stvore demokratski uslovi za njihovo održavanje.

S.V.

5 comments on “Protest u Valjevu 8. februara u 18h

  1. Valjevac

    Dragi sugrađani, ima toliko razloga za protest protiv ove vlasti. Odaberite bar jedan i dođite.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.