Bronza Djermanovića

Ovog vikenda u Kragujevcu je održano Prvenstvo Srbije za mlađe seniore, uzrasta do 23 godine. Jedini predstavnik valjevske Mladosti bio je Strahinja Đermanović, koji je uspeo da osvoji bronzu u kategoriji do 87 kilograma.

Đermanović je ostvario dve pobede, protiv Rakića iz kragujevačkog Radničkog i Kostića iz somborskog Radničkog, a poraze je doživeo od seniorskog reprezentativca Dickova iz beogradskog Radničkog, i Simovića iz Kragujevca. Đermanović je tako uspeo i u prvom takmičenju ove sezone da nastavi osvajački niz, nakon veoma uspešne 2018. godine, kada je uz mnoštvo medalja sa domaćih takmičenja osvojio i dve medalje na Balkanskom prvenstvu. „Prvenstvo države za mlađe seniore je prvo takmičenje ove godine te forma nije na vrhunskom nivou, tako da tek u nastavku sezone očekujemo medalje većeg sjaja, naročito kada se uzme u obzir da je Strahinja osamnaestogodišnjak, i da će se u ovom uzrastu takmičiti i narednih godina. Ostaje žal što su zbog problema sa prehladama izostali nastupi ostalih naših favorita za medalju, poput Lazarevića, Lekića, Marića…“ , ističe trener Jovanović.

Valjevci su takođe učestvovali i na godšnjem stručnom seminaru Rvačkog saveza Srbije u Kragujevcu, a pored domaćih obaveza, aktivni su bili i na reprezentativnom planu. Trener rvača Mladosti i kadetske reprezentacije Marko Jovanović boravio je u Iranu kao trener seniorske ekipe na „Takhti kupu“, jednom od najjačih svetskih turnira u grčko-rimskom stilu. Srpski reprezentativci nisu uspeli da dođu do medalje u paklenoj konkurenciji, ali su ostavili dobar utisak među rvačkim velesilama poput  Irana, Gruzije, Azerbejdžana, Kube…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.