Od danas ponovo zima

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, na jugu i istoku sa periodima sunčanog vremena. Već ujutru i prepodne na sever zemlje stiže padavinski sistem hladnog fronta, uz kišu, pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

Sredinom dana će se to raširiti i na zapad zemlje, a zatim će do kraja dana postepno zahvatiti i ostatak Srbije. Više padavina se očekuje u centralnim i južnim krajevima u toku večeri. Zbog priliva hladnijeg vazduha kiša će brzo preći u sneg u brdsko-planinskim predelima, najpre na zapadu, ali se uz jake padavine očekuje da kišu zameni susnežica i mokar sneg ponegde i u nižim predelima, posebno u Šumadiji i dolini Zapadne, Velike i dela Južne Morave. Sa severa zemlje će  od jutra  dunuti pojačan severozapadni vetar, dok će u centralnoj i južnoj Srbiji veći deo dana duvati umeren južni i i jugoistočni vetar, koji će tek kasnije popodne/uveče okrenuti na severozapadni sa probojem hladnog fronta i zahlađenjem. Maksimalna temperatura od 7°C na severu pa do 15°C na jugu i jugoistoku.

U utorak osetno hladnije, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji. U tim predelima biće oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom. Na severu suvo, uz duže sunčane intervale. Vetar jak, severozapadni. Maksimalna temperatura od 1°C na jugu do 6°C na severu.

U sredu i četvrtak promenjivo oblačno, uglavnom suvo vreme. Više sunca biće na krajnjem istoku Srbije. Duvaće i dalje pojačan severni i severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 1°C na jugu do 7°C na krajnjem severu.

Serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.