Druga protestna šetnja “1 od 5 miliona”, 15. februar 2019

Druga protestna šetnja “1 od 5 miliona” održaće se u petak, 15. februara, sa početkom u 18 sati kod Desankinog spomenika. Ruta šetnje:Desankin spomenik – Vojvode Mišića  – Pantićeva – Uzun Mirkova – Karađorđeva – Gradski trg. Povodom drugog prrotesta organizatori su izdali sledeće saopštenje :

„Valjevke i Valjevci su se pridružili građankama i građanima širom Srbije koji već deset nedelja, mirnim, protestnim šetnjama iskazuju svoje nezadovoljstvo stanjem u državi i društvu.

Valjevke i Valjevci su solidarni sa svima koji jasno i dostojanstveno iskazuju nezadovoljstvo, otpor i zahtev.  Za slobodom, za pravnom državom, za vladavinom prava. Šetnje su način da se uplašeni, zastrašeni, ucenjeni ohrabre da jasno i glasno kažu da žele bolju, odgovorniju, pravedniju, solidarniju, uređeniju državu.

U ovom trenutku sve što građanke i građani zahtevaju nije moguće.

Već sedam godina država je zarobljena, mediji zatvoreni, institucije urušene. Jedino što uspeva u proteklih sedam godina je proizvodnja neprijatelja (unutrašnjih i spoljnih) i crtanje meta na svakoj osobi koja se usudi da kaže da živi u imitiaciji države.

Valjevkama i Valjevcima, kao i građankama i građanima Srbije je dosta proizvodnje mržnje, zastrašivanja, fiktivnih državnih udara, lažnih sukoba, otimačine penzija i nacionalnih frekvencija, otvaranja Potemkinovih sela, burazersko-kumovskog pustošenja javnih dobara i resursa, zloupotrebe tuđe nesreće, kapilarnih glasova, zapošljavanja u javnom sektoru podobnih koji u radno vreme obilaze stranačke skupove, tabloidizacije svake sfere društva i države.

Valjevke i Valjevci zahtevaju demokratski uređenu državu, obnovu i izgradnju urušenih institucija Republike Srbije kao pravne i demokratske države, društva slobodnih građana i slobodnih medija.

Jedini način da se to i dogodi je promena, ne zamena. Na svim nivoima vlasti.

Valjevke i Valjevci imaju jasne zahteve. Zato je neophodno da se protestnoj šetnji pridruže svi oni građanke i građani koji smatraju da je došlo vreme otkaza ugovora o radu. Vladajućoj garnituri. Na svim nivoima vlasti.

Mi, građanke i građani Valjeva, kao poslodavci, mirnim i dostojanstvenim šetnjama,  uručujemo otkaz ugovora o radu vladajućoj garnituri (na svim nivoima vlasti). Ispunjen je, najmanje jedan, od uslova iz Zakona o radu:

Zaposleni (u ovom slučaju: vladajuća garnitura na svim nivoima vlasti) ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi (u ovom slučaju: a koje su okupirali ucenama, pretnjama, lažnim diplomama i još lažnijim doktoratima).

Kao otpremninu mogu očekivati – krivične prijave za svaku počinjenu zloupotrebu, fer suđenje i lustraciju. I počasno mesto u istoriji. Na stranicama koje će opisivati kako je uništavana jedna država.

Organizatori protesta”

8 comments on “Druga protestna šetnja “1 od 5 miliona”, 15. februar 2019

 1. Žana

  Danas u Šabcu zatvoreni svi kafići i prodavnice u glavnoj ulici od 17 h.Na Dan zaljubljenih?Kažu Šabac Šizoju neće zaboraviti!!Koliko autobusa će dovući?Ne verujem da će ga građani Šapca dočekati, a isto će biti i ako dođe u Valjevo.Očekujem Babušnicu, Trgovište, Gvozdenovića-Majdaka i slične.Šetamo sutra ljudi, zdravo je, jer 1 od 5!!

  Reply
 2. Loknica

  Za koga da se šeta? Opozicija nikad gora. Pokrali su i uništili sve što su mogli i sad su kao potpisali sporazum sa narodom. I na tarabi svašta piše. Nisam ubedjena u njihove namere.

  Reply
 3. Živana

  Meni je bez veze ovo Vučićevo po Srbiji bez Dačića.Ko će da peva Miljacku?Ali eto mene sutra na platou kod Desanke

  Reply
 4. Radnik

  Samo procitajte ovu recenicu. ,,Zaposleni (u ovom slučaju: vladajuća garnitura na svim nivoima vlasti) ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi (u ovom slučaju: a koje su okupirali ucenama, pretnjama, lažnim diplomama i još lažnijim doktoratima)”. Odakle ovo pa zar vi gradjani i grajdnke niste obavesteni da su ovo najbolji kadrovi u istoriji Srbije, Magacioneri, Pecenjari, Vazduhoplovi, fals doktori, sa kupljenim i brzopoteznim diplomama. Dragi zemljaci pa svaki dan slusate kako zivite u ZLATNOM DOBU, Najmaja nezaposlenost (doduse kod mene u Inozemstvu vise se prica srpski nego Nemecki) Ma bolje vam je pridruzite se cirkusu (uh cirkus je ozbiljna stvar u odnosu na ovo sta se desava) Verujte TV-u a ne svojim ocima i stomaku! Rece vam jedan pre niki dan da je 300 Yura velika plata. Pa dajte mu je? Neka on proba da zivi i hrani decu! Pozdrav iz daleka? Zelim vamsvu srecu, ali ovog puta nema oprastanja LUSTRACIJA do poslednjeg bota.

  Reply
 5. Sergej

  Interesujema kad dodje u Valjevo ,čime čese pohvaliti sa kojom ivesticijom koju je doveo ..

  Reply
 6. šetač

  Spontano okupljanje naroda organozovala DS,ali niko od njih ne sme da izađe da govori,jer se plaše naroda.

  Reply
 7. Gradjanin

  Bili i videli. Dok se mi sami ne promenimo ni sistem se neće promeniti, a najteže je promeniti sebe.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.