Zavodsko priznanje svešteniku Dejanu Tripkoviću

Kazneno-popravni zavod za maloletnike iz Valjeva, održao je Svetosavsku akademiju na kojoj su dodeljene nagrade osudjenim licima I dodeljena tradicionalno zavodsko priznanje “Od zlata beseda”.

 Prestižno, 17-to zavodsko priznanje, Uzdarje „Od zlata beseda“, uručeno je svešteniku Dejanu Tripkoviću. “Rođen 04.10.1976. godine u Valjevu, završio Pravoslavni Bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu I poslednjih šest godina je sveštenik u KPZ  U svom radu  organizovao je  rad crkve, veliki broj liturgija i pričesta, ispovede, krštenja. Tokom cele godine organizuje i vodi veliki broj predavanja i tribine sa gostima iz Srbije i inostranstva. Pomaže u realizaciji svih kulturnih manifestacija u zavodu i van njega. Za sve ove godine dao je veliki doprinos u unapređenju i razvoju kulture i vere kod osuđenih lica“, navedeno je u obrazloženju žirija.

Na Svetosavskoj akademiji tradicionalno, najboljim osuđenim licima iz 2018-godine dodeljene su knjige, diplome i nagrade.

– Najbolji radnici – Nikolić Milan, Ćosić Ivan, Mitić Aleksandar, Mustafi Emir i Kopestinskij Darko.

–  Najbolji u oblasti sporta – Mitar Cvetković

U umetničkom delu programa učestvovalli su   Crkveni omladinski hor “Hadži Ruvim”  pod dirigendskom palicom Prof. Vanje Dragojlović iz Valjeva; Dramsku minijaturu „Zašto je Rastko ostavio presto“ izvela je grupa „Nektarija“: jerej Nikola i Dajana Petrović, sa radionicom „Svetosavci“, koju čine: Vasilije Tripković, Pavle Polić, Vasilije Mandić i Konstantin i Vasilije Petrović,  Članovi muzičke sekcije KPZ Valjevo

4 comments on “Zavodsko priznanje svešteniku Dejanu Tripkoviću

 1. Djuro

  Zaboravili ste da napisete da je gospodin Tripkovic sa blagoslovom vladike Milutina isao u Englesku na obuku kod anglikanskog svestenika za rad sa osudjenicima.Verovatno zato sto je anglikanska Crkva ispravnija i spasonosnija od nase sto je veliki doprinos vladike Milutina ka ujedinjenju svih crkava,na samo pravoslavnih.

  Reply
 2. мр Предраг М.Вулетић

  Честитке оцу Дејану на заслуженој награди.
  У КП дому у Ваљеву сам са групом инжењера из Крушика предавао групу предмета из области машинства преко Техничке школе из Ваљева.
  Кафу нам је кувао Кенан, Турчин из Новог Пазара који је био један од најбољих осуђеника и по владању и по учењу.,
  А осуђен је као двоструки убица на , чини ми се 14 година робије.
  А убица је постао бранећи брата кога су тројица напали ножевима у дворишту његове породичне куће.
  Отац Дејан ради мисионарски посао преумљења тих младих људи и ако је, а верујем да јесте, само једну душу спасио,вредно је труда.

  Reply
 3. Jovan

  Bravo za oca Dejana Tripkovica imao sam nekih nedoumica zahvaljujuci njemu shvatio sam da je pravoslavlje fleksibilno i da ide u korak sa vremenom.Dejan mi je objasnio da se mogu pticescivati bez posta koji je odvojen od pricesca,da se molitve za vreme Liturgije citaju naglas,da se dveri drze otvorene ,da se mogu spajati cestice i da ostal rimokatolici,anglikanci i drugehriscanske crkve nisu jereticke i da cemo se u buducnosti moci pricescivati i kod njih.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.