U Valjevo stigla direktiva : “Djilas, Hitler I Sergej”

Očito da je direktiva da se na televizijama emituju prilozi sa jasnom temom : “Djilas, Hitler I Sergej” stigla I u Valjevo s obzirom da su na ovu temu  žene članice SNS-a održale konferenciju za novinare. Na ovu konferenciju bili su pozvani u Valjevu samo odabrane 2 televizije I 1 portal.

foto:juznevesti

Južne vesti objavile su 23. januara tekst pod naslovom “  Izveštavanje po diktatu – različite televizije, isti sadržaj, iste mete” u kom se navode saznanja ove redakcije da  gledaoci različitih televizija  imaju isti sadržaj u informativnim emisijama da imaju zadatak da  određene ličnosti targetiraju i istovetno izveštavaju po nečijem nalogu. Južne vesti došle su do mejlova koji stižu na adrese više lokalnih medija u Srbiji.

“Izvor Južnih vesti tvrdi, a redakciji su prosleđeni i brojni drugi mejlovi sa uputstvima, da ovo nije prvi put, ali da su ranije ta uputstva bila drugačija – prenositi ceremonije na kojima se pojavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktno prenositi njegove konferencije za novinare i sva obraćanja javnosti. Međutim, naš izvor objašnjava da se tek sada i lokalni mediji aktivno uključuju u “obračun sa neistomišljenicima i političkim protivnicima vlasti”, navodi ova redakcija u pomenutom tekstu.

Da u ovome ima istine svedoči I činjenica da je u Valjevu upravo 23. januara održana konferencija za novinare SNS , ali konferencija na koju su bili pozvani samo odabrani mediji u Valjevu.  Kako je prenela TV Valjevo na konferenciji je upravo bila tema Sergej Trifunović, izjave I napad na žene .

Vamedia nema informaciju da li je valjevskim odabranim medijima stigao mejl ili su pak valjevski naprednjaci odlučili da stvar preuzmu u svoje ruke pa je mejl stigao na njihovu adresu sa jasnom temom.

Na  konferenciji u Valjevu govorile su Milica Petković inače načelnik komunalne policije u Valjevu, Jelena Kalat direktor JKP Vidrak I dr Branka Antić direktor Doma zdravlja . Dokaz da je tema zadata jesu upravo njihove izjave . Evo šta je izjavila dr Branka Antić:

“Ja sam kao i moje koleginice ovde došla da javno osudim bahato ponašanje nepoštovanje i vredjanje žena . Da Vam kažem sa tačke gledišta javne ličnosti, nezamislivo je da se javna ličnost u javnosti tako ponaša i pritom svojim stavom, mizogenističkim, dovodi u situaciju ostatak naše populacije koja ima takodje nekih probema u svom zdravstvenom i psihičkom stanju , da te svoje žene ugrožava nepoštuje . Pazite, svi smo mi majke, neki jesu neki nisu, svi imamo majke, oni imaju majke. Ja kao lekar sam vrlo zabrinuta za ponašanje takvih ljudi takodje sam zabrinuta i za žene pošto sam takodje i u Savetu za zaštitu žena, molim vas da ubuduće , ko je odgovoran da takve ljude zaustavi, pogotovo javne ličnosti jer nemaju pravo, pogotovo ako traže pristojnu Srbiju bez ugnjetavanja, da se ponašaju tako. Kakav je to način?  Da li je to u redu ? Da li se tako ponašaju i da li se neko tako ophodi i prema njihovim ženama, ćerkama, majkama, devojkama?“*izjava preuzeta iz emitovanog priloga TV Valjevo.

 Na jedino novinarsko pitanje da prokomentariše ponašanje Bratislava Gašića i njegovu izjavu da „voli kad novinarke kleknu“ , Antićeva je odgovorila:

„To što je rekao Gašić je zaista smešno nasuprot onoga što je rekao Sergej Trifunović. Zaista je smešno. Ako ćemo već klečanje i psovanje i pominjanje odredjenih profesija jako je ružno znate ajte da izadjemo mi jedan na jedan da vidimo ko će koga intelektualno uništiti.“* izjava preuzeta iz emitovanog priloga TV Valjevo

Teško je poverovati da je ipak sve slučajnost i to  baš u jednom danu.

Foto: www.juznevesti.com

4 comments on “U Valjevo stigla direktiva : “Djilas, Hitler I Sergej”

  1. Creator

    Kada NJIOV kadar vredja zene , to je toj zeni koja ovo rece simpaticno naivno i bezazleno , a u slucaju drugih to je sansa da danima trubimo sklanjajuci siromasnom narodu paznju sa aktuelne situacije da sve stoji u mestu i da je stanje u zemlji neodrzivo i na spoljnom i na i unutrasnjem planu … poznavao sam dosta zena iz ovog miljea i mislim da bi trebalo da stave prst na celo i zapitaju se kako su dozvolili da drugi upravlja njihovim mozgovima , posto je i to vrsta nasilja nad istim …

    Reply
  2. Insajder

    Ne zaboravimo, agresivnost dolazi od straha i nesigurnosti.“
    Sava Janjić
    Iguman manast. Dečani

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.