Borci: Gvozdenović tražio da se “operu” pare

Valjevski borci dostavili su medijima izjave I fotokopiju priznanice uz tvrdnju da  je sadašnji gradonačelnik, a svojevremeno član GG Pobeda Slobodan Gvozdenović vršio pritisak da sredstva koja pripadaju borcima ,kako navode, “operu” I pomognu rad GG Pobeda.

Finansiranje političkih stranaka iz državnog budžeta je utvrđeno Zakonom o finansiranju političkih stranka i predviđa da se za redovno finansiranje iz lokalnih budžeta (umanjenog za transfere od drugih nivoa vlasti i drugim nivoima vlasti), političkim partijama pripada 0,1% budžeta. Taj iznos raspoređuje se strankama po istom principu kao i na republičkom nivou.

 Ova suma nije namenjena izbornim troškovima niti platama odbornika I poslanika, putnim troškovima i slično, nego se njime obezbeđuje redovan rad samih stranaka. Za ove potrebe transfera niovac partije dostavljaju svoje žiro račune .U valjevskim strankama tvrde da novac koji dobijaju koriste za plaćanje zakupa prostorija , režijske troškove ili pak zaposlene ukoliko ih imaju . U ovoj godini grad je za ovu namenenu opredelio 2,3 miliona dinara.

Udruženje boraca dostavilo je medijima, a istovremno objavilo I na fejsbuku izjavu Božidara Petrovića u kojoj se navodi da u činjenju sada aktuelnog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića ima elemenata krivičnog dela . Kako se može videti u objavljenoj izjavi Petrovića on navodi da je Gvozdenović za vreme svog odbornikog mandata dolazio u Udruženje I “tražio da mu Ljubomir Bradić opere pare iz Udruženja boraca I da pomogne rad GG Pobeda”.

“Ljubomir Bradić je odbio da to uradi , ali je Slobodan Gvozdenović navaljivao. Ljubomir Bradić mu je lično iz svojih sredstava , a ja sam bio tu kada je potpisana priznanica na 2 850 evra , a takodje bio sam prisutan kada mu je lično od svojih sredstava iz podignutog kredita davao sredstva za GG Pobeda”, navodi Petrović I dodaje da su pare odnete u prostorije GG Pobeda na staroj autobuskoj stanici I potom date za struju, vodu, I tri kirije.

Petrović dalje u izjavi navodi da izjavu daje pod punom materijalnom I krivičnom odgvornošću, a I da očekuje od nadležnih da ga pozovu da izjavu I zvanično da.   

GG Pobeda na izborima 2012 godine osvojila je čak osam mandata u Skupštini grada. Slobodan Gvozdenović ubrzo nakon izbora dogovorio je prelazak pet odbornika ove GG u redove SNS-a, čime je praktično prekrojio izbornu voju gradjana.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.