Novi uređaj za Urologiju

      3 коментара на Novi uređaj za Urologiju

Krajem prošle godine, direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, najavio je vrednu donaciju i zahvalio se  kompaniji „VEGA“, koja je ovog puta izdvojila 1,7 miliona dinara od kojih je nabavljen fleksibilni cistoskop. Uređaj je stigao i instaliran je za upotrebu u Službi urologije, čime će se dodatno podići kvalitet medicinske usluge u ovoj oblasti. S obzirom da je danas  cistoskopija najzastupljenija endoskopska procedura u oblasti urologije, značaj ovog uređaja je veoma veliki.

 Ovaj instrumentarijum predstavlja nezamenjiv dijagnostički uređaj, koji omogućava lagodniji urološki pregled. Cistoskopija je endoskopska dijagnostička procedura kod koje se optičkim instrumentom u obliku sonde s kamerom na vrhu pregleda sluzokoža mokraćne cevi (uretre) i mokraćne bešike. Veoma je korisna metoda za dijagnostifikovanje upalnih procesa, ali i ozbiljnijih oboljenja u oblasti urologije. Sam pregled nije invazivan i umereno je neprijatan za pacijente, a lekarima pruža višestruki uvid kroz tu dijagnostiku.

Kompanija „VEGA“ je, ranije, tokom 2018. godine, donirala, očni ultrazvučni aparat, vrednosti 1,6 miliona dinara, te se i na taj način  još jednom uvrstila u red izuzetno društveno posvećenih preduzeća koja se ističu u humanitarnom radu, unapređujući medicinsko zbrinjavanje, a neposredno i zdravlje sugrađana.

3 comments on “Novi uređaj za Urologiju

  1. Agev

    BRAVO ZA DIREKTORA VEGE BUREKA, E DA JE VISE TAKVIH BUREKA PA DA VODE VODOVOD TOPLANU DIRKCIJU UZEJ ……..

    Reply
  2. Darodavac

    Ovo je sad dokaz da jedan grafički radnik zvani Burek može da vodi jednu ozbiljnu kompaniju i to uspešno, isto kao i Mengele što vodi uspešno jedan Grad, ili Pasulj ceo Okrug, bolje da ne nabrajam ove sa nadimcima svi su uspešni a narod sve siromašniji.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.