Donatorska akcija za Dečje odeljenje valjevske bolnice

Sredstva u iznosu od 830.000 dinara, koliko je prikupljeno u zajedničkoj donatorskoj akciji Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, ruskih umetnika i članova Humanitarne organizacije „Spomenak“ iz Beograda, utrošena su za kupovinu potrebnih aparata Dečjeg odeljenja Opšte bolnice Valjevo. Prema želji rukovodstva i zaposlenih na Dečjem odeljenju kupljeni su: OtoRead Screening TEQAE – firme Audiovox (1 kom.), Pulsnioximetar RADICAL 7 – firme DEM (2 kom.) i MILLER Fiber – Optic LARYNGOSCOPE KAWE, firme Delta Naissa (2 kom.).

 U sredu, 23. janura, u 11 časova, za učesnike donatorske akcije biće priređen prijem kod gradonačelnika Valjeva dr Slobodna Gvozdenovića, a potom će istog dana u 12 časova u Opštoj bolnici Valjevo biti organizovan svečano urečenje medicinskih aparata i opreme za Dečje odeljenje.

 Da podsetimo, tokom boravka u Valjevu povodom izložbe „Srbija na slikama ruskih slikara“ u Internacionalnom umetničkom studiju, umetnici iz Rusije bili su oduševljeni našim gradom, našom zemljom, narodom i gostoprimstvom koje im je pruženo. Želeli su da učine dobro delo, kako bi se na neki način odužili za sve lepe uspomene i emocije koje su iz prijateljske Srbije sa sobom odneli u Rusiju. Prihvatili su ideju i predlog Internacionalnog umetničkog studija da celokupna postavka njihovih slika bude upotrebljena isključivo u humanitarne svrhe. Članovi Humanitarne organizacije „Spomenak“ iz Beograda otkupili su sva umetnička dela ruskih slikara i zahvaljujući tom plemenitom gestu nabavljeni su aparati i medicinska oprema, itekako potrebni odeljenju valjevske bolnice koje brine o zdravlju naših najmlađih sugrađana. Uz pomoć novih aparata mališanima koji se zadese na lečenju na Pedijatriji biće omogučena još kvalitetnija zdravstvena pomoć i medicinska nega.

Kao učesnici donatorske akcije ističemo da je velika privilegija u teškim vremenima pomoći onima kojima je istinski ta pomoć neophodna i uvek dobrodošla. Posebno naglašavamo ulogu umetnosti, koja je okupila donatore velikog srca u ovoj maloj, ali značajnoj humanoj misiji, što nije slučajnost, jer umetnost i humanost govore univerzalnim jezikom, razumljivim za sve ljude sveta.

Studio Trnavac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.