Kostadinović: Šetnje sada i šetnje nekada vrlo su slične

Predsednik Izvršenog odbora  DS Dušan Kostadinović kaže da sadašnje šetnje imaju dosta sličnosti sa protestima i šetnjama 1996/1997. godine. On tvrdi da opozicija neće učestvovati na sledećim izborima pod ovakvim okolnostima, a za Vamediu kaže da postoje kandidati i u opoziciji koji se možda ogluše o ovakav stav Saveza za Srbiju.

„Izbori u ovim okolnostima nemaju apsolutno nikakvog smisla.I to su pokazala poslednja dešavanja u Lučanima pa i na svim mestima na kojima su odrržavani izbori . Dakle , izbori pod ovakvim uslovima neće biti podržani. To je stav Demokratske stranke i Saveza za Srbiju. Inače protekla godina bila je jako značajna za DS, bilo je puno dešavanja, kako negativnih tako i pozitivnih. Početkom godine je DS doživela jedan od najtežih poraza izbornih na beogradskim izborima, nakon toga je došlo do izbora novog rukovodstva gde je izbor bio oštar da se DS suprotstavi ovom režimo i pristupili smo zato Savezu za Srbiju čime su se stvorili usovi da se ozbiljno i organizovano odupremo ovom režimu,“ rekao je Kostadinović.

O planovima za ovu godinu i Demokrastokj stranci u njoj kaže da su planovi veliki:„Planovi su da promenimo ovu nesposobnu vlast koja uruđava sve, ovako ne može više da se živi. A dali će biti izborna ili ne zavisi samo od volje jednog čoveka . Ali sigurno je da pod ovim uslovima nećemo izaći na izbore“.

Upitan da li ima efekta ili će ih biti kada su šetnje u pitanju Kostadinović kaže da su efekti neizbežni:„Naravno da će biti efekata protesta. Oni su ne mogu ignorisati i to je tema koja se sama po sebi nameće . Počeli su u Beogradu i šire se po Srbiji i verujem da će i ovde kod vas u Valjevu biti organizovani. Slogan protesta je „Počelo je „ i zaista počelo je!“

Šetnje nisu novina za Srbiju i masovne  šetnje odvijale su se i 1996/1997 godine kao posledica pokradenih izbora. Kostadinović za Vamediu kaže da vidi očite sličnosti.„Dosta je sličnosti sa vremenom devedesetih i mislim dda su iste uzročno posledične veze izbora i protesta. Ipak jedno je sigurno, izbora pod ovakvim okolnostima neće biti jer opozicija neće učestvovati. U Srbiji imate Vučića i SNS sa jedne strane i imate Savez za Srbiju sa druge strane, dakle Savez za Srbiju je opozicija.“

Analitičari političke scene u Srbiji takodje vide sličnosti izmedju pomeutih protestnih šetnji pa licitiraju i time ko će biti Vuk Drašković narednih izbora, odnosno koja opoziciona partija bi mogla ipak izaći na izbore iako je stav Saveza da izlazak nije moguć.

„Pa videćemo , vreme će pokazati, ima kandidata,“ odgvorio je Kostadinović.

S.V.

2 comments on “Kostadinović: Šetnje sada i šetnje nekada vrlo su slične

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.