A za Srpsku novu godinu trubači

Posle prošlogodišnjeg mini koncerta Šabana Šaulića, ako je verovati društvenim mrežama, za Srpsku novu godinu u Valjevu  lokalna vlast organizuje nastup dva di džeja i trubača iz Požege.

Srpska nova godina odavno nema značaj u narodu kao što je to nekada bio slučaj, uglavnom kada je obeležavanje ovog datuma bilo zabranjeno . Za doček regularne Nove godine lokalna vlast odabrala je ponovo Divčibare i koncert Bojana Marovića. Iako ista vlast tvrdi da je bilo do 2000 posetilaca , oni koji su posetili koncert i fotografisali tvrde da je poseta bila daleko manja.

Prošle godine za doček Srpske nove godine lokalna vlast najavila je pompezno koncert Šabana Šaulić, zvezde narodne muzike u Srbiji . Taj doček koštao je gradjane Valjeva zajedno sa večerama za podobne i aktuelne blizu dva miliona dinara. Najveći deo novca otišao je izvodjaču . Doček Srpske tada je počeo pesmamam ćerke Šabana Šaulićća Ilde Šaulić da bi se poznati pevač zbog kog su se i gradjani u velikoj meri i okupili trajao je svega 25 minuta. I posetioci koncerta , a i oni gradjani koji su organizovani doček Srpske pratili na Vujić televiziji u direktnom prenosu , glasno su negodovali i računali koliko bi miliona onda koštalo Valjevo da je Šaulić zaista održao koncert.  Sama situacija oko ovog pevača pa i tog dočeka postala je jasnija kada se pred izbore u Lučanima pevač oglasio i pozvao gradjane da glasaju za Srpsku naprednu stranku, navodeći pritom da je apolitičan.

Ove Srpske novee godine , sudeći po plakatima koji su se pojavilli na fejsbuku u Valjevu će nastupati dva di džeja i trubači Braća Ilić  iz Požege uz čestitku gradonačelnika i vatromet. Grad Valjevo u trenutku pisanja ove vesti nije dostavio zvanično obaveštenje o dočeku. Na sajtu grada , ali ni na sajtu Centra za kulturu nema ni objavljene javne nabavke vezane za ovaj dogadjaj.

S.V.   

3 comments on “A za Srpsku novu godinu trubači

  1. Goran Markovic

    Opet trosite nas novac da pozivate na docek Srpske Nove Godine i posle kazete bili iz Lajkovca ,Uba ,Ljiga ,Osecine .Naravno vi kojine razmisljate vasom glavom nemate pojma koja je draz nase Srpske Nove Godine kako se proslavljalo i kako je trebalo da se nastavi nego sto kaze baba Cana astara , astara .moderna neka prica i moderannacun da se uzme jos koja kinta od napacenog naroda koji preko 40 % posto nije osetilo miris pecenice !Vi koji verujete kako kaze vas gradonacelnik ako ,Bog da !!U kog on Boga veruje kada ide tamo gde …al ..ajd ..!!Polako!! KAD …TAD…

    Reply
  2. Goran Markovic

    ,,Generale ,, nemoj da citate vi iz okruzenja vi jos malo 100$ narodu sada ste na 98 %…!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.