Saopštenje Udruženja boraca ratova od 1990.

Udruženje boraca rata od 1990 godine Grada Valjeva je i u ovoj 2018 godini je radilo odlično na poboljšanju položaja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca i na Negovanju tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, na naše poginule borce heroje i umrle ratne vojne invalide.

Saradnja sa Gradom Valjevom-lokalnom samoupravom i Ministarstvom za boračka pitanja je bila u dobrom delu odlična, deo kada se odvijao štrajk je završen na obostrano zadovoljstvo dobro sa rešenim problemima u dobrom delu.

Sada se radi na donošenju zakona o Boračkoj populaciji gde će borci prvi put imati svoja prava prema zakonu.

Grad Valjevo je izvršio sve obaveze prema odluci o dopunskim pravima ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca i početkom decembra je izvršilo jednokratne pomoći za porodice palih boraca, ratne vojne invalide i decu poginulih boraca i decu ratnih vojnih invalida do 26 godine života.

Udruženje je preko dobijenog programa pod nazivom ,,Ljubovija“ od strane Grada Valjeva i dobijenog projekta pod nazivom ,,Maljen“ od strane Ministarstva za Boračka pitanja uradilo mnogo na poboljšanju položaja naših članova putem besplatnih lekarski pregleda, besplatnih optičarskih pregleda sa dobijanjem naočara i određivanjem dioptrije, besplatni pregledi i sve zubarske usluge sa dobijanjem protetike izvedene su besplatne jednodnevne i višednevne ekskurzije, besplatne edukacije sa predavanjem uz prigodan ketering, besplatne advokatske usluge, besplatna podela majica, dukserica, kapa, šolja sa logom udruženja i nazivom projekta/program i druge aktivnosti sa akcentom da se uključi što više Boraca.

Sve se radilo zakonito, statutarno, javno, uz potpise korisnika o svakoj usluzi a ponekad i slikanje kao javni dokaz o takvom radu!

Podeli smo i paketiće za 26-o dece do 15 godina ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih boraca dobijenih iz donacije od strane Europroma Valjevo.

Nastavljamo dalje sa radom i prenosimo javnosti poziv nadležnog Ministarstva:

,,Bradić Ljubomiru, predsedniku

Poštovani, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko invalidsku zaštitu, poziva vas na novogodišnji prijem povodom uspešne saradnje u protekloj 2018. godini.
Prijem će se održati u Beogradu, u sredu 26.12.2018. godine, u prostorijama ovog ministarstva ulica Makedonska 4, u sali broj 3, na drugom spratu, sa početkom u 12 časova.
Očekujemo vaš dolaza
REPUBLIKA SRBIJA
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Sektor za penzijsko i invalidsku osiguranje i boračko–invalidsku zaštitu
ulica Makedonska 4, Beograd“
Posebno želimo da se zahvalimo porodici pokojnog Državnog sekretara Negovana Stankovića na pomoći koju je pokojni Negovan pružao udruženju, Gospodinu Darku Glišiću na pomoći oko pet mnogo bolesnih boraca i rešenje njihovoh lečenja, Ministru Zoranu Đorđeviću na odličnoj saradnji, samostalnom savetniku Saši Dujović i svima koji su doprineli boljem radu udruženja boraca.

Posebna zahvalnost Medijima, Tv Pink, Novostima, Blicu, Politici, Napredu, Vesti onlajn, Vamediji, Patak RS, Valjevskoj Iskri, Valjevska Posla, RTV Marš, Tv Valjevo plus i svima koji su pratili naš rad!!!

Predsednik Ubr Valjevo i Generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.