Manipulisanje informacijama

imageNa sednici Skupštine konačno rasvetljeno zašto u tenderu za bolnicu nije uradjena izmena koju je bolnica tražila. Za govornicom direktor Filijale za zapošljavanje, zamenik predsednika Skupštine , predsednik Radne grupe za praćenje javnih nabavki, koordinator radova za Šestu školu, Mihailo Milutinović izjavio da po njihovom mišljenju upravna zgrada bolnice nije prioritet. Ipak Milutinović nije pomenuo da Bolnica traži I psihijatriju.

Na konferenciji za novinare, održanoj polovinom oktobra, direktor Bolnice dr Zoran Djurić je saopštio da će bolnica tražiti izmenu tendera za projektovanje rekonstrukcije Bolnice. Djurićć je tada rekao: „ Zato smo i tražili izmenu jer smo tražili psihijatrija i upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje nisu tu obuhvaćeni i mi smo tražili da i ti objekti budu obuhvaćeni. Imamo ovde na upravnoj zgradi 500 kvadrata ravnog krova koji prokišnjava , arhiva je ispod. Neke stvari i mogu da se urade kao što je traženo za sve zgrade , a to je centralna klimatizacija jer je to nešto što je u letnjem periodu posebno neophodno“.
Kako se tražena izmena nije realizovala pa se u projektu našao objekat br 3 odnosno zgrada u kojoj su smeštene neurologija I pedijatrija koje su već uradjene , za govornicom je odbornik Milan Marković upravo ukazao na činjenicu da je Vlada opredelila milijardu za rekonstrukciju, a da je grad obavezu koju je imao prolongirao na gotovo godinu dana , raspisujući, obarujući I birokratski menjajući tender za projektovanje. Marković je rekao I da je evidentno da je grad najpre predvideo samo 10 miliona za projektovanje pa im je potom Kancelarija za javna ulaganja preko koje će projekat rekonstrukcije I biti realizovan, ukazala da to nisu dovoljna sredstva. “To govori o ozbiljnosti sa kojom se pristupilo ovako važnom poslu. A da ne govorimo da nisu uvaženi zahtevi same bolnice u vezi rekonstrukcije”, rekao je Marković.
Dok su valjevski mediji tražili mesecima odgovor na pitanje zašto nije ispoštovan zahtev Bolnice da se urade objekti koji sup o njihovom mišljenju potrebni , a da se odustane od već uradjenog objekta broj 3 , odgvora nije bilo. Ipak kako se na sednici Skuptšine moglo čuti od direktora Filijale za zapošljavanje, zamenika predsednika Skupštine , predsednika Radne grupe za praćenje javnih nabavki, koordinatora radova za Šestu školu, Mihaila Milutinovića a po njihovom mišljenju upravna zgrada bolnice nije prioritet. Milutinović je samo propustio da objasni zašto se traži projektovanje rekonstrukcije objekta koji je već uradjen I za čiju je rekonstrukciju izmedju ostalog bila angažovana cela Srbija posredstvom Blic fondacije, Matija Nastasić dobio zvanje počasnog gradjanina. Milutinović je takodje samo zaboravio da kaže da Bolnica nije tražila samo upravnu zgradu već I objekat psihijatrije I Centra za mentalno zdravlje.
Na slučaj Bolnice osvrnuo se I gradonačelnik koji je za govornicom ponovo rekao da Bolnica nije bila uknjižena , a što je do sada u desetinama navrata Bolnica demantovala.
Očito je valjevska javnost dobila odgovor zašto iznova radimo nešto što je već uradjeno, a ne radimo ono što nije uradjeno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.