Doček Nove godine na Divčibarama uz Bojana Marovića

Valjevci će I ove godine za Novu godinu morati na Divčibare ukoliko bi da prisustvuju organizovanom dočeku Nove godine na otvorenom. Centar za kulturu sproveo pregovrački  postupak I ispregovarao gostovanje Bojana Marovića.

Centar za kulturu sproveo je javnu nabavku u  pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda, u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima kojima se uređuju javne nabavke.

Kako se može videti iz objavljene dokumentacije “Sprovođenje pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda shodno članu 36. stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama, je neophodno, jer iz umetničkih razloga nabavku mogu izvršiti samo određeni ponuđači.“

Centar za kulturu dalje navodi da je pregovrački postupak sproveden shodno zakonu kada  iz tehničkih, odnosno umetničkih razloga predmeta javne nabavke ili iz razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava, nabavku može ispuniti samo određeni ponuđač.

Naručilac, Ustanova kulture Centar za kulturu Valjevo u okviru obavljanja svoje osnovne delatnosti realizuje projekat  “Doček  Nove godine” 31. decembra 2018. godine, a u skladu sa usvojenim Programom rada Ustanove za tekuću godinu i Programom predmetnog projekta.

Centar za kulturu kome je povereno sprovodjenje I organizovanje dočeka Nove godine  navodi da je u saradnji sa gradom Valjevom odlučeno da se organizovanim dočekom Nova godina dočekuje  u turističkom centru Divčibare, uz veliku binu i koncert Bojana Marovića, zvezde naše muzičke scene i uz tradicionalni novogodišnji vatromet.

„Programom dočeka  Nove 2019. godine,  usvojenim od strane Radnog tela za organizaciju programa  dočeka Nove 2019. godine, predviđen je koncert Bojana Marovića 31.12.2018. godine u turističkom centru Divčibare od 22.30-01.00 sati.”

Nejasno je kakve je to uslove postavio Centar za kulturu kada ih može najpre ispuniti samo Bojan Marović dok drugi pevači to nisu u mogućnosti.

Ovo je već druga godina za redom kako u Valjevu nemamo organizovani doček Nove godine na Gradskom trgu ili nekom drugom mestu u samom gradu.

Shodno materijalnoj situaciji Valjevaca izvesno mnogo njih neće moći da prisustvuje ovom dočeku koji grad organizuje jer odlazak na Divčibare ima svoju cenu koštanja, a potom mnogi se neće odlučiti da za najludju noć sednu za volan shodno činjenici da su Divčibare ipak planina pa je pojava snega, poledice vrlo moguća.

Doček Nove 2014. godine

Valjevo je ranijih godina imalo vrlo uspešne dočeke Nove godine uglavnom na platou ispred Centra za kulturu , a najuspešniji medju njima bio je koncert u kome su učestvovali: Miki Jevremović, Željko Joksimović, Ana Bekuta i Neverne bebe. Ovom koncertu je tada po objavljenim podacima prisustvovalo do 10 000 ljudi.

5 comments on “Doček Nove godine na Divčibarama uz Bojana Marovića

  1. Anđelko

    Normalno je da turistička organizacija Valjeva organizuje doček Nove Godine na Divčibarama za turiste iz cele Srbije koji odluče da novogodišnje praznike provedu na Divčibarama, što je svakako dobar potez od kog će imati koristi kako Divčibare, tako i Valjevo. Međutim, organizovati doček na Divčibarama namenjen Valjevcima i pri tom pozivati građane Valjeva da dođu na Divčibare na doček Nove Godine je van svake pameti.

    Reply
  2. Branko

    Ако нас позивају да ли је то о њиховом трошку?

    Reply
  3. rale

    Кварно, нема шта. Иритира већину Ваљеваца, тзв. средњи слој и сиротињу. Богаташима дочек на Дивчибарама, осталима ништа. Јеси ли ти Гвозденовићу градоначелник само богатима??? Бојим се, да оваквим потезима губиш подршку оних који су те и довели на власт. Ти би требао да будеш тамо где ти је већина твојих гласача, значи у самом граду. Да је речено „нама се пара“ , или да се паре дају у хуманитарне сврхе, нико не би реаговао, а овако се изазива бес и незадовољство код већине становника града Ваљева.

    Reply
  4. Labud

    Sramota. Doček Nove godine za bogatije sugradjane o trošku siromašnijih, na Divčibarama, a za jadnu raju ništa. Drugi put zaredom. Sramoti se gradonačelniče. Ovo će te skupo koštati na izborima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.