Savez za Valjevo: Rupa u budžetu 800 miliona dinara

imageSavez za Valjevo na konferenciji za novinare izneo podatke vezane za izvršenje budžeta koji pokazuju da je budžet nerealno planiran I pre svega jedan promašen budžet. Sve računice ukazuju da je rupa u budžetu 800 miliona dinara.

 

Odbornik DS-a Slobodan Pavlović je podsetio da su demokrate u nekoliko navrata I u samoj Skupštini ukazivali na nerelano planiran budžet navodeći da će na kraju manjak u budžetu biti najmanje 510 miliona , a možda I više. Te tvrdnje potvrdjuje izvršenje budžeta za devet meseci.
“Ja sam I ranije tvrdio da je rupa u budžetu 600 miliona dinara. Navodno su me demantovali na samoj sednici Skupštine. A kada pogledamo izvršenje budžeta za devet meseci Vi ćete shvatiti da ovaj budžet mora da ide još mnogo mnogo na dole. U rebalansu budžeta bila su umanjena sredstva za 5%, odnosno 174 miliona budžetskih sredstava I 16 miliona indirektnih korisnika. To je smanjenje od 190 miliona dinara. Kad pogledate izvršenje budžeta za devet meseci ove godine vidite da je stanje katastrofalno”, rekao je Pavlović.
On je naveo da je u izveštaju vidljivo da je porez na zarade u prvih osam meseci 810 miliona što znači da je mesečni prihod od ovog poreza 100 miliona čime se dolazi do računice da je za 12 meseci porez na zarade 1,2 milijarde dinara. “ A planirali su na ovoj poziciji 1,3 milijarde. To je manjak od 170 miliona dinara. Porez na zarade od samostalne delatnosti, predvidjeno 150 miliona a u prvih osam meseci realizovano 86. Sa ove dve pozicije to je već dvesta miliona . Prodaja imovine predvidjeno 280 miliona, a prvo je bilo 510 miliona pa smanjeno , ali ni ovih 280 neće biti realizovano. To je već 480 miliona dinara manje u budžetu. Prenetih sredstava je manje za 144 miliona dinara. To je već preko 600 miliona”, rekao je Pavlović.
Demokrate kažu da je daljom računicom više nego jasno da je rupa u budžetu oko 800 miliona dinara što praktično znači da nema investicija. “Nema investicija, nema novih radnih mesta , nema boljeg života za gradjane. Ako pogledate pojedine pozicije I njihovo izvršenje jasno je da pomaka nema , adošli smo do kraja godine. Nema šanse da ovaj budžet bude realizovan. Ovo je jedan promašen budžet I u pitanju je veliko neznanje. Šta se onda očekuje? Novi rebalans I novi budžet već sledećeg meseca”, zaključio je Pavlović.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.