Predstavljanje razvojnog programa EU u Valjevu

imageRazvojni program EU PRO će 20. i 21. novembra 2018. godine sa početkom u 11 časova u Valjevu održati dvodnevnu informativnu sesiju kako bi lokalnim samoupravama iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga predstavio javni poziv za podnošenje predloga projekata za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema (GIS-a) za koji je Evropska unija opredelila 1,2 miliona evra.

Evropska unija će putem ovog poziva pružiti podršku lokalnim samoupravama u procesu uvođenja i razvoja GIS-a kroz nabavku softvera i hardvera, kao i neohodne računarske opreme, a važan segment činiće i obuka zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Tokom informativnih sesija koje će pored Valjeva u narednom periodu biti održane na Zlatiboru, u Kraljevu, Nišu, Kladovu i Požarevcu, zainteresovanim lokalnim samoupravama biće predstavljeni uslovi poziva i način prijavljivanja, a biće održana i obuka o prikupljanju i korišćenju podataka, organizacionim i upravljačkim aspektima, kao i novim trendovima i tehnikama u razvoju GIS-a.

Poziv je otvoren od 3. oktobra do 30. decembra 2018. godine, a pravo učešća ima svih 99 lokalnih samouprava[2] iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje su uključene u realizaciju programa EU PRO.

Više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO programa: Javni poziv za podnošenje predloga za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.