Pokret centra uskoro i u Valjevu

 

imagePoslanička grupa Dosta je bilo u Supštini Srbije gotovo više i da ne postoji. Nakon Pokreta centar osnovana još jedna poslanička grupa. U Valjevu će vrlo brzo Pokret centra imati svoj odbor , a u njemu su aktuelni odbornici Snežana Spajić i Rafailo Mitrović.

Najnovija vest iz Skupštine Srbije je da je osnovana nova poslanička grupa „Politika mora biti drugačija“ u kojoj su se našli dojučerašnji poslanici DJB Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Ratko Jankov i Ana Stevanović. Informacija koja prati još jedno cepanje ove poslaničke grupe identična je onoj koja je prethodila formiranju Pokreta centar, a to je odbijanje I mehanizmi Saše Radulovića da članstvo ima uvid u finansije Pokreta.
Nakon beogradskih izbora u Skupštini Srbije iz DJB je otišlo pet poslanika koji su formirali Pokret centra. Kako Vamedia saznaje koliko već narednog vikenda biće održan osnivački kongres na kom će praktično Pokret prerasti u političku organizaciju.
Valjevski Pokret Dosta je bilo takodje je gotovo nestao izlaskom najpre jednog broja članova koji su potom učestvovali u formiranju Lokalnog fronta. Odbornik Ljubomir Radović koji je u Skupštinu ušao sa liste DJB odlučio se za opciju Lokalnog fronta dok su nešto kasnije DJB napustila I preostala dva odbornika Snežana Spajić I Rafailo Mitrović .
Upravo njih dvoje biće zaduženi za formiranje odbora Pokret centra I u Valjevu. Kako Vamedia saznaje na najavljenom osnivačkom kongresu kada će biti izabrani I organi nove političke grupacije biće odlučeno I da li će partija nastaviti rad pod pomenutim imenom ili će se zvati drugačije.
S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.