MZ Jablanica na sastanku kod gradonačelnika danas

imageZa 13. novembar zakazan je sastanak predstavnika meštana MZ Jablanica koja obuhvata pet sela i gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića. Meštani u zahtevu za sastanak i na održanom protestu na brani tvrde da traže odgovor zašto se ne rade cevovodi koje je grad obećao.

 

MZ Jablanica podnela je zahtev za sastanak kod gradonačelnika kako bi dobili odgovor na pitaje zašto se umesto najavljenog vodovoda za pet sela u okruženju brane, grade druga dva . U dopisu gradonačelniku oni navode da je još 2016. godine pokrenuta inicijativa da se izgradi cevovod pijaće vode od fabrike vode na akumulaciji Stubo Rovni do rezervoara Visoka.
Kako kažu gradska Skupština je budžetom u 2017. godini opredelila sredstva za izgradnju cevovoda, ali gradnje nije bilo. U dopisu oni podsećaju gradonačelnika da je ponovo Skupština u 2018. godini budžetom opredelila sredstva u iznosu od 130 miliona dinara. Oni napominju i da je taj cevovod jedini koji je imao svu potrebnu projektnu dokumentaciju uključujući i dozvolu za gradnju.Meštani pitaju kako je došlo do promene da 130 miliona dinara bude najednom usmereno ka vodovodnim pravcima Divci-Veselinovac i Klanica –Valjevska Loznica, ako se zna da je na sednici Skupštine u junu usvojen ugovor izmedju grada i JP Kolubara vezan za upravo njihove cevovode.
Na ova pitanja za sada jedino je odgovorio direktor JP Kolubara Zoran Mitrović navodeći realne razloge zbog kojih se cevovod neće raditi sada , ali napominjući da se od svega najavljenog neodustaje.
Zahtev za sastanak meštani su podneli 30. oktobra, a sastanak je tražen u narednih pet dana. Kako se to nije dogodilo, na brani je organizovan protest upozorenja sa koga su predstavnici sela poručili da ukoliko dogovora ne bude svoj protest će radikalizovati.
Gradonačelnik na TV Vujić najavljuje sada sastanak za 13. novembar, a u daljem govoru Gvozdenović je naveo da je boravio u Sloveniji gde je video naprednu tehnologiju čija bi primena zamenila postojeću izgradjenu mini fabriku za preradu vode u podbranskom delu. Koliko bi koštala ta tehnologija on nije znao da kaže.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.