Miroslav Pimić više nije pomoćnik gradonačelnika

imageOd prvog novembra Grad Valjevo ima jednog funkcionera manje. Miroslav Pimić više nije pomoćnik gradonačelnika. Gradonačelniku preostao samo jedan pomoćnik Nikola Radojičić.

 

Kako se i očekivalo nakon realizovanog konkursa Miroslav Pimić postao je savetnik u Odeljenju za lokalni razvoj. Tako da su sada oba pomoćnika gradonačelnika sa početka ove vlasti, a sa kvote SNS-a, razrešeni dužnosti. Naime, na samom početku vlasti SNS-a i SPS-a gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je imenovao tri pomoćnika Miroslava Pimića i Sašu Simića sa kvote SNS i Stanka Terzića bivšeg gradonačelnika , sa kvote SPS-a.
Terzić je ove dužnosti razrešen u novembru 2016. godine kada je javnosti i obelodanjeno da je njegovo imenovanje praktično bilo u službi čekanja penzije , odnosno nekoliko nedostajućih meseci do odlaska u penziju koliko mu je bilo preostalo nakon mandata gradonačelnika Valjeva.
Iako se tada govorilo da bi na njegovo mesto mogao doći Žarko Kovač, to se nije dogodilo već je Terzića na mestu pomoćnika zamenio Nikola Radojičić koji je do tog trenutka bio plaćeni član Gradskog veća . Kovač je potom zamenio Radojičića u Veću.
Da će doći do promena u kabinetu gradonačelnika po pitanju pomoćnika bilo je jasno nakon saastanka u SNS-u pre nekoliko meseci , kojim je predsedavao Branko Malović član IO SNS-a. Naime već od narednog dana u javnosti se spekulisalo inormacijom da će najpre dužnosti pomoćnika gradonačelnika biti razrešen Saša Simić što se i dogodilo početkom septembra ove godine. Simić se vratio na svoje staro radno mesto u Poreskoj upravi dok je vrlo brzo stigla i informacija da će drugi pomoćnik biti smenjen i zaposlen u Gradskoj upravi. Raspisan je konkurs na kome je i realizovano ono o čemu se govorilo.

image Pomoćnik gradonačelnika je savetodavni organ, bez prava potpisa i odlučivanja . Ovu dužnnost sada obavlja samo Nikola Radojičić koji je inače pred izbore 2016. godine prešao iz URSa u SPS.
Iako se na početku ove vlasti govorilo o tome da svaki pomoćnik ima svoje zaduženje u javnosti se nijedan od pomenute četvorice do sada nije posebno istakao u dodeljenim oblastima , ukoliko su im uopšte i bile dodeljene.
Na sednici Skupštine grada održanoj 4. decembra 2008. godine odbornici Skupštine grada Valjeva usvojili su Odluku organizovanju Kabineta gradonačelnika koji može imati pet pomoćnika: za razvoj i unapređenje komunalnih sistema i koordinaciju rada javnih preduzeća, za privredu i poljoprivredu, socijalna i humanitarna pitanja, za urbanizam i održivi razvoj i za primarnu zdravstvenu zaštitu.
Koje su dužnosti sve tačno dodeljene Radojičiću sada nakon odlaska druga dva pomoćnika, nije poznato, kao ni da li će u narednom period biti imenovan neki novi pomoćnik.
S.V.
 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.