Ministarstvo preko grada oprema Regionalni startap centar

imageGrad Valjevo raspisao je tender za opremanje Regionalnog startap centra na osnovu tripartitnog ugovora koji je potpisan sa Univerzitetom Singidunum i ministarstvom za tehnološki razvoj.

 

Osnivanje Regionalnih inovacionih startap centara projekat je ministarstva za inovacije I tehnološki razvoj za čiju je realizaciju opredeljeno 250 miliona dinara. Na ovom konkursu za osnivanje I dodelu sredstava prošao je projekat UNiverziteta Singidunum tačnije NVO Poslovni inkubator koja postoji I posluje u okviru ovog uiverziteta.
Kako ministarstvo predvidja da kontrolu nad sredstvima imaju lokalne samouprave , Grad Valjevo je potpisao polovinom oktobra tripartitni ugovor sa ministarstvom I Singidunumom o osnivanju ovog centra.
Obaveza Grada Valjeva bila je da raspiše tender za nabavku osnovnih sredstava kako bi ovaj centar mogao da funkcioniše. Nakon sprovedene javne nabavke grad će kupljena sredstva za novac koji je dobijen od ministarstva predati Singidunumu.
Inače Valjevu je za realizaciju ovog projekta ministarstvo dodelilo 16 miliona dinara. Ideja ministarstva je da kroz ovakave centre širom Srbije korisnici , početnici u biznisu imaju na jednom mestu svu stručnu, mentorsku i konsultantsku podršku za realizaciju svojih preduzetničkih ideja – najbolje predavače i mentore koji će im pomoći da svoje ideje pretvore u konkretne proizvode i usluge, a koje mogu da pronađu svoje mesto na domaćem i globalnom tržištu.
Koliko se može videti iz samog naziva Centar je regionalni , odnosno korisnici će biti I ostale opštine KO.
Za razliku od drugih gradova Srbije , grad Valjevo nije promovisao ovu ideju niti samo potpisivanje ugovora pa se informacija o tome ne može naći na gradskom sajtu. Iako Regionalni inovacioni startap centar nije praktično gradski , grad je verovatno po ugledu na druge gradove na sebe preuzeo još neke obaveze pored nabavke osnovnih sredstava u smislu podrške I sopstvenog učešća nefinansijske prirode.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.