Problemi stanara u Jakova Nenadovića 38

imageStanari u ulici Jakova Nenadovića 38 ulaz 1 i ulaz 2 tvrde da I dalje imaju evidentne prevelike probleme posle kupovine stanova 4 garsonjere i dva jednosobna stana. Inspekcije kažu da su uredno izvršile nadzor I izdale dozvole , a jedan od stanara pak tvrdi da ništa nije po zakonu.

Ljubomir Bradić I još par stanara kupili su stanove od preduzeća ,,Liniled“ doo Valjevo i ,,Izoterm“ doo Valjevo. Primedbe koje iznose odnose se na radove koji nisu izvršeni na objektu, a koji stvaraju problem pomenutim stanarima. U dopisu Vamediji Bradić navodi :” Gradevinska inspekcija Valjevo je izlazila na lice mesta samo jednom i utvrdila da je izvodjač radova i prodavac Liniled doo i Izoterm doo podrumski prostor pretvorilo u stambeni prostor, ali republičkog inspektora obaveštava, a nenadajući se da će odgovor biti dostavljen i stanarima, da ne mogu da se izjasne da je podrumski prostor pretvoren u stambeni. Kako to i zbog čega dva različita odgovora i da li je to krivično delo i pojašnjavaju da jedan stanar stalno prijavljuje”.
Bradić I stanari tvrde da nema atomskog skloništa, nema kotlova za parno grejanje, nisu postavljene podne pločice na ulazu, nije postavljen laminat nego parket za koji tvrde da se rasušuje,a sporna je I fasada I vlaga u stanovima.
Zbog svega ovoga Bradić je uputio oko 30 žalbi na različite adrese počev od lokalnih inspekcijskih organa, lokalnih funkcionera do ministarske Zorane Mihailović I predsednika države. Kako kaže odgovora nema.
Investitori tvrde da je sve uradjeno po zakonu I da je dokumentacija ispoštovana u radovima. Inspekcijski organi da je za objekte u Jakova Nenadovića izdato odobrenje za upotrebu nakon što je komisija izvršila tehnički prijem zgrade. U nalazu komisije stoji da objekat ispunjava zahtevane uslove iz projektne dokumentacije, da ne njemu ne postoje konstruktivne deformacije koje bi dovele u pitanje stabilnost zgrade, te da je „objekat završen u takvom obimu da se može koristiti saglasno svojoj nameni.

“Po prijavama na teren su izlazili inspektori lokalne gradjevinske inspekcije, ali ništa nije preduzeto. Stanari su kupili stanove, garsonjere i jednosobne, sa parnim grejanjem a nemaju ga niti mogu da ga postave u funkciju.Koliko smo saznali garažni prostor je proširivan bez saglasnosti stanara i prodat Crvenom krstu Valjevo a zajednicka garaža u ulazu 38 izdata?Gradevinski inspektor Valjevo u svom izveštaju brani izvodjača radova jer kaže da su lokali sa prednje strane u izradi, a dobro se vidi da niko tu nije ušao više godina.Da nešto nije u redu je dokaz da su preduzeća Liniled doo i Izoterm doo bespravno počeli sanaciju fasade ne bi li sprečili vlagu u stanovima, ali su odustali i napustili”, piše Bradić u pomenutom dopisu.

Vlasnici pomenutih preduzeća već su ranije saopštili da preko medija neće razgovrati sa Bradićem ,a po pitanju pretvaranja podrumskih prostorija u stambeni prostor nadležni inspektor novinarima je rekao da Bradić vrši stalni pritisak , ali I da nije mogao u potpunosti da izvrši nadzor jer zgrada nije imala upravnika.

image Bradić tvrdi da to nije tačno, ali I da zgrada sada ima upravnika koji će očito biti osoba sa kojom inspekcijski organi mogu komunicirati u narednom periodu.
Kako se približavaju hladniji dani Vamedia je postavila pitanje Bradiću da li su pri ulasku u nove stanove konstatovali da ne postoji kotlarnica? “Stalno su govorili da će sve ispraviti, a u stanove smo ušli 2016. godine I evo još uvek ništa od njihovih obećanja. Nismo tužili poslali smo im opomene jer se nadamo da će konačno izaći inspekcija, policija I tužilaštvo da utvrdi pravo stanje I prevaru svih nas”, odgovorio je Bradić.

On objašnjava da ne postoje ni uslovi za grejanje u njihovim stanovima ni kotlarnica koja bi im to omogućila, a sve su kako kaže uredno platili. “Ukoliko ne dodje do hitnog delovanja stanari u ulici Jakova Nenadovića 38 blokiraće put jer to je naše demokratsko pravo garantovano Ustavom Republike Srbije”, poručio je Bradić.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.