Predstava „Nesrećna Kafina“ na još dva festivala

image„Nesrećna Kafina“, profesionalna predstava za decu urađena je u koprodukciji valjevskog Centra za kulturu i Šabačkog pozorišta. Rađena prema motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, „Nesrećna kafina“ premijerno je odigrana pred valjevskom publikom sredinom novembra meseca 2016. godine

Već tada je najavljeno da će predstava nastaviti da živi na dva repertoara i da će učestvovati na dečjim pozorišnim festivalima.
Nakon dosta uspeha u prethodnoj, novu sezonu počinje učešćem na još dva značajna festivala.
„Nesrećna Kafina“ novu pozorišnu sezonu počela je 19. septembra. Ovom izvođenju prisustvovao je, pored valjevskih osnovaca i selektor Festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade ,,Mali Joakim“. Na našu veliku radost, predstava je uvrštena u zvaničnu selekciju, zajedno sa predstavama pozorišta iz Kragujevca, Niša, Pirota, Novog Pazara, Kruševca i Lazarevca. Festival će se održati od 15 – 22. oktobra na sceni Užičkog pozorišta.
,,Nesrećna Kafina“ uvrštena je i u zvaničan program Pozorišnog festivala za decu i malde ,,Festić“ koji će se održati krajem oktobra na sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd.
Pored učešća na festivalima, Kafina će biti odigrana u okviru ovogodišnje ,,Dečje nedelje“ za sve valjevske predškolce i prvake, 1. oktobra na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo.
Iako verujemo da će predstava još dugo biti na repertoaru, već sada možemo reći da je do sada u potpunosti opravdala očekivanja. Učesvovala je na tri festivala – u Aleksincu, Kruševcu i Smederevu, odigrana u okviru projekta ,,Krugovi“ Šabačkog pozorišta, a reprizirana ukupno jedanaest puta.
Verujemo da će u ovoj pozorišnoj sezoni nastaviti svoj život na scenama širom Srbije, jer je svojim kvalitetom svrstana u sam vrh najboljih dečjih predstava u protekloj sezoni.
NESREĆNA KAFINA
po motivima smešno žalosne igre
Jovana Jovanovića Zmaja

Režija i dramatizacija: Nebojša Savić
Asistent reditelja: Jelica Alić
Vizuelni identitet i scenografija: Dušan Arsenić
Kostimograf: Selena Tomašević
Scenski pokret i koreografija: Pjer Rajković
Muzika: Lole Paic
Muzička postprodukcija: Uroš Tomić
Autorska muzika spota predstave: Milan Đurđević

Igraju:

Dobra vila Radmila: Angelina Lukić
Princeza Kafina: Maja Lukić
Kralj Ritibimslav: Branko Antonić
Dvorska Luda: Uglješa Spasojević
Razbojnik i Kupidon: Strahinja Barović

Rukovodilac tehničke službe: Veseljko Belušević
Realizator: Aleksandar Tomić
Ton Majstor: Zoran Velimirović
Svetlo majstor: Luka Popović i Tomislav Paunović
Asistent scenografa: Goran Vuković
Garderober i rekviziter: Milica Radović
Šminker: Gordana Barović
Dekorateri: Stefan Dušan Jevtić, Zoran Ilić i Čedomir Vučinić

Reč reditelja

“Nesrećna Kafina“ je predstava o sreći. O sreći u nesreći. Sa srećnim završetkom. Kao kad vam život da puno limuna, a vi napravite limunadu. Kao pogled kroz ružičaste naočare.
Naša priča se odvija na dvoru. Na srednjovekovnim dvorovima samo je dvorska luda mogla kralju da kaže istinu bez posledica. Da ga zabavlja bez dlake na jeziku, privatni Stendup komičar. Ali ne i da oženi princezu. U pozorištu je i to čudo moguće. Ako koristite ružičaste naočare.
Živimo, radimo za trenutke sreće. Mi smo predstavu napravili da bismo bili srećni dok je igramo. Mi možemo da budemo srećni samo ako ste srećni vi koji je gledate. I tu se krug sreće zatvara. I otvara se novi, širi krug. Sa ružičastom perspektivom širenja.
Nebojša Savić
„Mi smo predstavu napravili da bismo bili srećni dok je igramo. Mi možemo da budemo srećni samo ako ste srećni vi koji je gledate. I tu se krug sreće zatvara. I otvara se novi, širi krug. Sa ružičastom perspektivom širenja“!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.