Ni strateška dokumenta ni izvršenje

imageOd mogućih 48,6 miliona koliko je grad predvideo na poziciji Zaštite životne sredine za šest meseci grad utrošio 1,9 miliona dinara. Nijedan strateški dokument u ovoj oblasti nije donet.

 

Dok država nastoji da pokretanjem brojnih akcija motiviše gradjane da veću pažnju posvete svojoj životnoj okolini to nije slučaj sa gradom Valjevom. Kako se može videti iz izvršenja budžeta za prvih šest meseci ove godine od mogućih 48,6 miliona utrošeno je samo 1,9 miliona dinara. Ovaj novac utrošen je za uklanjanje divljih deponija.
Programom 6 Zaštita životne sredine predvidjeno je unapredjenje zaštite životne sredine, priključenje na knalizacionu mrežu, priključenja na postrojenje otpadnih voda, reciklaža otpada, čišćenje divljih deponija i druge aktivnosti. Izmedju ostalog tu je i ispujenje obaveza u skladu sa zakonima u domenu postojanja strateških i operativnih planova i mere zaštite. Grad je trebao, a nije , da usvoji program zaštite životne sredine sa akcionim planom, plan kvaliteta vazduha i akcioni plan zaštite od buke. Tačnije, plan kvaliteta vazduha i plan zaštite od buke trebao je bar da započne jer je ciljana vrednost predvidjena za ova dva plana za 2019. i 2020. godinu.
Ovako nizak procenat ostvarenja na poziciji zaštite životne sredine dokaz je nebrige i nemara po ovom pitanju, a možda se samo uklapa sa procentima ostalih izvršenja.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.