Mesec dana tehničkog pregleda po novom – svako drugo vozilo nije prošlo iz prve

imageMesec dana nakon početka primene novog, znatno zahtevnijeg i rigoroznijeg pravilnika, skoro svako drugo vozilo nije iz prve prošlo tehnički pregled i to najčešće zbog neispravnih kočnica, trulog prednjeg i zadnjeg lonca izduvnog sistema i kuka van gabarita.

Kako su naveli u Udruženju "Tehnički pregled vozila", do čak 40 odsto vozila nije prošlo tehnički pregled iz prve, a najveći problem imaju starija vozila, pogotovo, "zastave".
U Valjevu u jednom od najvećih servisa i sa najvećim brojem korisnika tehničkog pregleda, kažu da od 5. jula, kada je startovao noi pravilniku o tehničkom pregledu automobila, nisu imali negativnih ili baš upečatljivo loših iskustava sa stanjem vozila.
"Treba, međutim, imati u vidu da prvi mesec rada po novom pravilniku nije dobar reper da bi mogli da utvrdimo koji procenat vozila ne može da prođe tehnički pregled. Naime, gotovo svi oni kojima je registracija isticala do 5. avgusta su se organizovali i praktično mesec dana unapred, pre 5. jula i početka primene znatno detaljnijeg i rigoroznijeg tehničkog pregleda, obavili pregled po starom pravilniku", objašnjavaju u tom servisu.
Kako dodaju, vozila koja su na pregled dolazila od 5. jula, a reč je o starijim i automobilima koji su potrošeni, u sasvim su korektnom stanju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.