Drugovi socijalisti, pa gde Vam je hala u Valjevu?

imageKako se I očekivalo Mionica je dobila svoju sportsku halu. Valjevo posle 20 godina I dalje čeka neka bolja vremena. Valjevski SNS neće ništa što dolazi kao ideja od SPS-a, a socijalisti funkcioneri “posipaju se pepelom” po svakom pitanju zbog 8 plata.

Sportska hala u Mionici ima 2.900 kvadrata, a maksimalni kapacitet je oko 2.000 gledalaca. Ovaj sportski objekat je urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica. Hala raspolaže sa 650 mesta za sedenje, terenom dimenzija 40×20 metara, sudijskim i sobama za novinare, sobom za antidoping kontrolu, dve novinarske lože, teretanom i fitnes salom od 200 kvadrata i ima četiri svlačionice.
Za završetak sportske hale je izdvojeno 133 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica. Otvaranju hale prisustvovao je I predsednik države Aleksandar Vučić.

image S obzirom da u Valjevu od skoro milijardu dinara opredeljenih za kapitalne investicije u ovoj godini nema praktično realizacije istih sredstava, jasno je da je neophodno da sačekamo neka druga vremena kada bi ono što na početku jedne godine dobro zvuči I bilo realizovano.
Ne može se reći da nam je manjkalo ideja u prethodnim godinama, ali je realizacija uglavnom bivala politička odluka. Nekako posle dvadeset godina čekanja na Halu sportova jasno je da I onda kada je postojala saglasnost samo malo nedostajalo – nije bilo novca.

image Nekoliko dana su svojevremeno radnici proveli najpre na košenju trave I krčenju stabala I korova koji je iznikao pre nego što su po odluci ministarstva I gradskog rukovodstva počeli novi radovi.. Stari temelj kao predimenzioniran je srušen, uradjen novi, izlivena podna ploča. Sada ponovo na istom mestu raste trava I korov kao veliki spomenik našem neznanju , neagilnosti I političkoj neslozi pre svega.
Od sportske dvorane u Valjevu najpre su odustale demokrate posle 2000. Godine jer je to bio projekat koji su započeli socijalisti, a sve što je dolazilo s te strane moralo se raščistitti I zaboraviti nakon 5. oktobra. Nova ideologija donosila je nove projekte.
Osam godina kasnije u koaliciji sa demokratama socijalisti ponovo protežiraju nastavak radova , sve ide jako teško jer ministri, sekretari , pomoćnici imaju malo drugačiji stav. Četiri godine nakon premišljanja počinju radovi koji praktično ponovo kreću iz zemlje. I tu je sve stalo.

image Za ovu godinu bio je najavljeno preprojektovanje ponovo, u smislu kažu, pojeftinjenja materijala. Nije zabeleženo da je to I uradjeno. Na vlasti su naprednjaci koji nisu radi da završavaju projekte koje su socijalisti počeli pa nastavljali , a sami socijalisti iako su u koaliciji sa naprednjacima “posipaju se pepelom” kad je hala u pitanju I bilo koji drugi projekat koji su u kampanji najavili gradjanima. Istini za volju ono malo socijalista što se I nalazi u vlasti ima drugačije planove I vrlo su lični što opet ne može biti nazvano – gradski projekat.
Hala u Mionici započeta je pre 25 godina , pa možda postoji nada da će I ova valjevska biti za pet godina ponovo aktuelna tema. A do tada svi ćemo u Mionicu na utakmice, a nije isključeno ni da nam klubovi tamo treniraju. I zašto da ne?
Bravo za Mionicu I shvatanje da nije sve politika , jer I tamošnje temelje nisu postavili naprednjaci.
Zašto već dve godine, iako najavljen, projekat hale nema realizaciju? Ovo nije samo pitanje za SNS koja je stožer valjevske vlasti , jer su njihovi motivi jasni I transparentni I ne podržavaju stanovište socijalista. Ovo je pitanje za valjevske socijaliste koji su takodje u vlasti, a koji se ne dosećaju svojih projekata.

image Naprednjaci u gradskoj Skupštini imaju većinu pa im dodatni odbornici SPS I nisu potrebni izuzev u slučaju kada se neko od naprednjačkih odbornika razboli ili je službeno odsutan sa sednice Skupštine . Ako dakle, nema interesa za projekte od strane SPS-a , šta se tu onda podržava? Osam plata?
S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.