Novi zahtev Sindikata Gorenja

imageNa oglasnoj tabli u Gorenju Sindikat izneo novi zahtev poslodavcu uz upozorenje da će ukoliko se novi zahtevi ne ispoštuju uslediti štrajk zaposlenih.

Sindikat zaposlenih u Gorenju, o čemu je Vamedie izveštavala, zatražio je isplatu regresa na ime naknade za godišnji odmor u visini od 24 000 dinara. Poslovodstvo Gorenja u Valjevu je iznelo svoju ponudu od 7000 dinara i dodatno objašnjenje zaposlenima da izdatak u visini od 24 000 dinara nije predvidjen u poslovanju za ovu godinu te i direktor Simon Kumer u posebnom obaveštenju zaposlenima navodi da ovaj period nije dobro vreme za rešavanje problema sobzirom da je u toku kupovina akcija Gorenja od strane grupe Hajsens.
Juče je na oglasnoj tabli u Gorenju osvanuo novi papir i novo upozorenje sindikata u kome se navodi da se pored 24 000 dinara traži i sledeće:
-da isplata za zapsolene sa najnižim primanjima iznosi najmanje 45 000 dinara neto na mesečnom nivou.
Sindikat traži i da se sva ostala primanje povećaju linearno svim zaposlenima i rukovodstvu daje za ispunjenje ovih zahteva rok od 24 sata. Ukoliko se rukovodstvo Gorenja ne izjasni po ovom pitanju uslediće organizovanje štrajka , navodi se u Saopštenju sindikata koje potpisuje Slobodan Stanojlović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.