Jeremić izabran za državnog sekretara

imageOdlukom Vlade Srbije na mesto državnog sekretara u ministarstvu ekologije i zaštite životne sredine imenovan je Dragan Jeremić, aktuelni zamenik gradonačelnika grada Valjeva. Jeremić će dužnost sekretara preuzeti sredinom naredne nedelje.“Ukoliko u 2018. godini ne bude vidljivih rezulatata rada ove vlasti ja ću se izvesno povući“, rekao je Jeremić u intervjuu za Vamediu početkom godine.

Na sednici Vlade RS na mesto državnog sekretara u ministarstvu ekologije i životne sredine postavljen je dr Dragan Jeremić inače aktuelni zamenik gradonačelnika u Valjevu. Jeremić će dužnost državnog sekretara preuzeti tokom naredne nedelje kada će ujedno podneti ostavku na mesto zamenika gradonačelnika. Od prioriteta u budućem radu Jeremić posebno izdvaja saradnju na realizaciji projekta prelaska Toplane u Valjevu na biomasu, a o ostalim zaduženjima na mestu državnog sekretara Jeremić će kako najavljuje, govoriti na konferenciji za medije koja će biti održana početkom naredne nedelje.

„Lično ste doživeli destrukciju?

Obećao sam glasačima nešto. Nisam političar radi politike i politikanstva Ja sam operativac, a ako nešto ne ide, a ja se još nadam da nešto može da ide, a ukoliko vidim da ne može ja ću izaći iz te priče i reći, ljudi ne vredi , svaka čast svima nastavite ovo dalje bez mene.Ako vidim da udaram u zid stalno neću to više da radim. Neću, jer došao sam zbog dobrobiti gradjana kroz realizaciju proojekata, tu sam imam kontinuitet. Ja se dobro sećam izjave gradonačelnika na prvoj sednici Skupštine da je kontinuitet bitan . To za mene apsolutno i dalje važi.Trpeo sam u ovoj godini svašta , verujte , mnogo, ali neću više to dozvoliti. Ako vidim da ne ide mislim da je ljudski povući se…“

Jeremić , intervju Vamedia 3.januar 2018. godine

Na mestu zamenika gradonačelnika Jeremića će sa kvote SPS-a zameniti dr Zoran Živković.

Jeremić je na dužnosti zamenika gradonačelnika bio nepune dve godine, tačnije od formiranja nove vlasti nakon izbora 2016.godine. Pre toga bio je direktor Direkcije za izgradnju Valjeva, direktor Direkcije za obnovu Kolubarskog okruga pogodjenog zemljotresom, a u javnoj službi najpre se obreo na mestu direktora tadašnjeg Doma omladine.. U svojoj političkoj karijeri Jeremić je dugogodišnji predsednik Okružnog odbora SPS-a,član GO i IO Valjevu , ali i član Izvršnog Odbora Glavnog Odbora SPS-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.