Aktivnosti boraca u okviru programa „Ljubovija“

imageUdruženje boraca rata od 1990 godine Grada Valjeva sprovodi program ,,Ljubovija“ ,a tim povodom izdali su sledeće Saopštenje:

„Danas smo položili suzu – cveće u ime udruženja boraca Valjevo i grada Valjeva preminulom borcu Nebojši Milenković Praporku iz Vlasotinca koji na štrajku glađu u Valjevu odseče prst za sve borce, ratne vojne invalidi i porodice palih boraca i za naša uskraćena i neostvarena prava!!!
Obišli smo i grob komandanta udruženja boraca Gvozdenog puka Republike Srbije Dragana Koprivice, pukovnika ratnog vojnog invalida i poklonili se takvom heroju za boračka prava!

Neka je večns slava i hvala, heroju Nebojši Milenković Praporku i komandantu Gvozdenog puka Draganu Koprivici!

Neka se svi stide u Srbiji koji danas nisu došli na grob Nebojše i odali poštu na šestomesečnom parastosu!

To smo mi ljudi iz Srbije koji vode boračka udruženja???!!!

Grad Valjevo i udruženje boraca Valjevo je svojim prisustvom dokazalo da poštuje vrednosti heroja koji su se borili za svoj narod i Državu Srbiju, a kakvi su i bili pokojni Nebojša i Dragan!!!

Nastavili smo dalje na sprovođenju programa Ljubovija putem fizičkih aktivnosti i druženja i sledeća destinacija je bila Prolom Banja i Kuršumlija i viđenje i razmena iskustava o pravima boračke populacije sa predsednikom udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije Dejanom Miloševićem Kunom.

Udruženju boraca Valjevo je poveren novi projekat pod nazivom Maljen – Tradicije 14 od strane Ministarstva za Boračka pitanja, Ministra Zorana Đorđevića, Državnog sekretara Negovana Stankovića i Komisije Ministarstva.
Hvala gospodinu predsedniku Darku Glišiću i gospodinu narodnom poslaniku prof. Dr Mihajlu Jokiću na savetodavnoj ulozi u izradi Projekta Maljen – Tradicije 14 i pomoć boračkoj populaciji u Valjevu i Kolubsrskom okrugu.
Projekat Maljen će doneti nove besplatne preglede, preglede, besplatno lečenje zuba i protetiku, besplatne jednodnevne i višednevne ekskurzije, besplatne optičarske preglede sa dobijanjem naočara i sve ostale aktivnosti koje nosi projekat za borce, ratne vojne invalide, civilne i mirnodopske invalide rata i porodice palih boraca.
Grad Valjevo mora biti ponosan na rad i aktivnosti udruženja boraca Valjevo kao što smo mi ponosni na svoj grad Valjevo i predstavljamo ga u najlepšem svetlu i naša saradnja mora biti odlična kao i do sada a posebno odlična saradnja sa predsednikom Darkom Glišićem, narodnim poslanikom prof. Dr Mihajlom Jokićem i Đorđem Milićevićem, resornim Ministarstvom i Ministrom Zoranom Đorđevićem i Državnim sekretarom Negovanom Stanković, Gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenović, zamenikom Mr Draganom Jeremićem, Predsednikom Skupštine Miloradom Ilićem svim građanima grada Valjeva i poštovanje svim našim članovima!

Predsednik,
Bradić Ljubomir“

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.