Za sad upozorenje, a sledi blokada saobraćaja

imageMeštani Popara održali protest upozorenja tražeči konačnu sanaciju ulice na koju čekaju tri godine. Ukoliko ne bude postignut dogovor sa lokanim vlastima Poparci za nedelju posle Uskrsa najavlju blokadu puta.

Sanacija Poparskog puta već je duga priča i za Poparce i za Valjevo. Ipak poslednjih godina o nerekonstruisanom delu puta u dužini od 520 metara priča se više nego ikad. Produkt brojnih najava početka radova bili su radovi JKP Vodovod koje je na ovoj deonici zamenilo azbestne cevi. „Imamo konstantan problem sa ovim kolovozom , to je negde 500 metara puta koji je već trebao da počne da se radi, ali vidite , radova nema. U toku su pregovori sa odeljenjem za infrastrukturu i nadamo se da će se to konačno rešiti. Prvo smo planirai da imamo blokadu puta , ali neka za sada ovo bude upozorenje gradskim strukturama da mi više ne možemo trpeti ovakvo stanje kolovoza. U prvoj polovini prošle godine zamenjene su cevi i trebalo je da se krene sa rekonstrukcijom kolovoza , ali zbog poznatih razloga u Gradskoj upravi to se nije dogodilo, ali ni nakon toga“, priča Slobodan Marković stanovnik Popara čija se kuća nalazi upravo na pomenutoj razrovanoj deonici.
Poparci navode da su u toku novembra održana dva sastanka sa predstavnicima grada na kojima im je obećano da će radovi početi. Nakon toga u decembru je tek raspisan tender za ove radove. „Postignut je dogovor da se rekonstrukcija puta radi po postojeem projektu, ali kada je raspisan tender njime nije obuhvaćen trotoar. Taj trotoar je nama jako važan jer ovde mi imamo celo jedno odeljenje djaka u Petoj školi koji svakodnevno idu ovim putem, kada žena sa kolicima naidje putem nema gde da se skloni od automobila. i mi smo rekli evo svako će od nas dati nedostajući prostor od svojih dvorišta samo da se to uradi. Ovde ima porodica sa po petoro dece i kad naidju teretni kamioni , autobusi prolazak je nemoguća misija. Naš je plan da vratimo gradski prevoz kao nekad ovde“, kaže Marković.

image Kako meštani navode radovi su trebali da počnu pre četiri dana , ali koliko su i novinari mogli da se uvere radovi nisu počeli. „Mi sad čekamo da vidimo šta će se uraditi kako će se taj trotoar rešiti , evo vidite frekvencija saobraćaja je velika traimo rešenje. Ukoliko radovi ne počnu ni nakon Uskrsa izvesno ćemo blokirati saobraćaj“, kaže Marković.
On navodi da je problem već dugo prisutan, a da se očito radi po neko partijskom ključu pa da se pred izbore uradi po nekih sto metara u nekoj uličici gde ima zaslužan član partije , a da se praktično ignorišu probemi više od 1200 ljudi.
„Naš problem nije samo put već i kanalizacija koju čekamo godinama. Miimamo projekat za tu kanalizaciju već od 2002. Godine, ali ništa se ne radi. Da su radili svake tri godine po jedan deo do sada bi kanalizaciju uradili. Ali od toga nema ništa.Da ne govorimo da nemamo sportsko igralište. I to je nešto započeto pa se stalo, ništa se ne radi. A nama su 2010. Godine iz EU opredelili 40 000 evra za to , ali i to je propalo , ništa baš ništa se ovde ne radi kao da smo gradjani drugog reda“, navodi Marković.

image S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.