„U slavu Sunca i roda“

imageNarednih dana Valjevci će biti u prilici da pogledaju izložbu umetnice Olivere Lole Adžić „U SLAVU SUNCA I RODA“ u prostorijama „Abraš kluba“. .

Izložba je za vikend otvorena na Trgu Vojvode Živojina Mišića, a pored Valjeva, u planu je da bude izložena i u okolnim valjevskim opštinamaOlivera Lola Adžić je slikarka i poetesa. Po zanimanju je filolog. Bavila se marketingom i prevođenjem sa španskog, ruskog i italijanskog, a i kraćih formi sa drugih jezika. Osnove slikanja usvojila je od profesorke Natalije Petrović. Umetnost je, kaže, njena iskonska strast, a pisanje poezije i kratkih iskrica prateći izraz njenog bića. Do sada je imala izložbe širom Srbije i regiona, kao i u Parizu.
U svojim slikama teži da ovekoveči izvesne elemente našeg predanja i da velikane naše junačke prošlosti prenese na platno, kao i da oslika scene života naših predaka. Velika raznovrsnost osnovnih elemata, formacija i stilova, svedoči o neiscrpnoj bujnoj mašti koja je u oblasti narodnog stvaralaštva našla svoj snažni izraz.
Valjevci će izložbu moći da pogledaju do kraja nedelje, a ulaz je besplatan.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.