Premešteni autići

imageOdlukom valjevskih urbanista popularni „autići“ premešteni su sa platoa Centra za kulturu u park preko Kolubare. Zakupci ovog prostora očekuju da će se i mališani navići na novi prostor.

Plato ispred Centra za kulturu godinama su zauzimali tobogani, i popularni „autići“. Iako sam prostor od početka nije bio najsrećnije odabran kako se ranije govorilo tražilo se bolje mesto. Sami zakupci ovog prostora morali su da shodno planovima o održavanju kulturnih dogadjaja ili manifestacija grada i Centra za kulturu svoj rad prilagode njihovom rasporedu.

image „Mi smo ipak zadovoljni , ovde je i ova ograda koja znači dodatnu bezbednost za decu koja voze autiće, malo je ostalo još da moramo da pazimo na ovu stranu prema Ulici Vuka Karadžića, ali je prostor realno dobar jer ovde se nalaze i iscrtani na stazama horizontalni saobraćajni znaci tako da deca mogu da nešto i nauče“, kaže jedan od zakupaca.
Sam park u letnjim mesecima najviše je aktivan noću kada se u njemu okupljaju mladi nakon zatvaranja ugostiteljskih objekata. Iako policija nadzire dešavanja u parku nije retka slika da se meti pojedinaca nadju djubrijere ili ostali parkovski mobilijar.
Premeštanje autića mnogi su dočekali aplauzom dok pojedini opet misle da park treba da bude prostor za odmor što uz žamor dece i zvuk autića nije moguće.
Mišljenja kao mišljenja uvek će biti podeljena, a sam grad inače nema posebno oformljen prostor za ovakvu namenu.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.