Dan studenata na VIPOS-u i u Skupštini Srbije

imagePovodom Dana studena 4. Aprila, Visoka poslovna škola strukovnih studija dodelila je diplome svršenim studentima specijalističkih studija, generaciji koja je školovanje počela u školskoj 2016/2017. godini na studijskom programu Poslovna ekonomija i informatika.

Svi diplomirani studenti specijalističkih, prethodno su završili osnovne strukovne studije VIPOS-a, a pored diploma, dve najbolje studentkinje ove generacije specijalističkih studija, koje su imale isti prosek ocena od 9,25, nagrađene su i novčanim iznosom od 10.000 dinara.
Takođe, predstavnici VIPOS-a su povodom Dana studenata bili gosti Studentske konferencije akademija i visokih škola Srbije (SKASSS), koja je u Skupštini Srbije uručila nagrade najboljim studentima strukovnih studija u našoj zemlji. Među njima je i naša studentkinja Jelena Tomić, studentkinja druge godine na smeru Poslovna ekonomija, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, koja ima prosečnu ocenu 9,67.
Čestitajući im praznik, minister prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević govorio je studentima o novim prosvetnim zakonima, ulozi strukovnih škola u reformi visokog obrazovanja, novom sistemu finansiranja visokoškolskih ustanova, te radu na poboljšanju studentskog standarda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.