Ponovo kradje na pijaci loša su reklama za Polet

imageGotovo da nema vikenda da se na Novoj pijaci ne zabeleži neka kradja. Posle novogodišnje kradje i nedavne kradje oluka ovog vikenda obijene su četiri tezge zakupaca, a lopovi su odneli dečije garderobe u vrednosti većoj od 70 000 dinara.

Dok se još uvek ne zna ko je obijao tezge za Novu godinu i ko je odneo bakarne oluke , ovog vikenda na meti lopova našle su se četiri tezge na kojima se prodaje dečija garderoba. S obzirom da su zakupljene tezge , tezge sa skladišnim prostorom zakupci su deo robe ostavili pod katancem i ključem u tezgama. Lopovi su u toku noći izmedju subote i nedelje obili četiri tezge i odneli svu zatečenu garderobu , samo u jednoj bilo je oko 30 farmerki i 30 trenerki za decu.

Kao što je Vamedia već izveštavala, preduzeće Polet u čijem se vlasništvu nalaze tezge pa i sama Nova pijaca ima samo jednog čuvara za koga upućeni kažu da sve i da neprestano dežura nije moguće da u potpunosti pokrije celu pijacu, a kamoli i Staru zelenu pijacu koju istovremeno obilazi. Lopovi su verovatno po ugledu na prethodne kradje iskoristili odsustvo čuvara i obili tezge.
Koliko je Vamedia upoznata do trenutka zaključivanja ovog teksta , policija ovoga puta nije pozvana jer zakupci tvrde da od toga i nema koristi s obzirom da se nije saznalo ni koje do sada krao i obijao tezge u ranijim slučajevima.
Same tezge vlasništvo su preduzeća Polet i u njihovom interesu jeste da se sačuva imovina kojom raspolažu, ali sa jednim čuvarom to teško da će biti moguće. Ovakve informacije o učestalim kradjama i praktično nikakvom reakcijom pijačne uprave sigurno neće rezultirati povećanjem broja zakupaca već sasvim suprotno što direktno nanosi štetu Poletu koji poslednjih godina ima posebno looše poslovanje. U ovom trenutku za očekivati je da Uprava reaguje kako se ovakve stari više ne bi dešavale, a da li će i na koji način ostaje da se vidi.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.