Ostavku podneo i Radojičić, a najavio Cvetković

imagePosle Davida Maksimovića ostavku na mesto člana Veća podneo je i Borisav Radojičić.Kako Vamedia saznaje ostavku će podneti i Damjan Cvetković još jedan član Veća sa kvote SPS-a.Da li se to SPS povlači?

 

Broj članova Gradskog veća od juče je manji za još jednog člana u pitanju je Borisav Radojičić koji je na ovo mesto došao kao predstavnik i član Socijalističke partije Srbije.Pre nejga ostavku na mesto člana Veća podneo je i David Maksimović koji je u veću bio takodje na kvoti SPS-a, a kako Vamedia saznaje ostavku će uskoro podneti i Damjan Cvetković.
Gradsko veće koje broji 11 članova tada će praktično biti uskraćeno za tri člana Veća sa kvote koalicionog partnera nosioca vlasti.
Iako se pred Novu godinu moglo čuti da ne postoje problemi u koaliciji nakon tri ostavke javnost bi spravom mogal da postavi pitanje da li je to baš sve tako , odnosno, na koji način treba shvatiti povlačenje ljudi iz SPS-a?
Radojičić se još uvek nije zvanično obratio medijima sa obrazloženjem svoje ostavke, a za pretpostaviti je da će to učiniti u narednom periodu.
U Gradskom veću sada su od 11 članova sa kvote SPS-a ostali još zamenik predsednika Gradskog veća koji se na toj funkciji nalazi po osnovu mesta u sistemu uprave kao zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i Žarko Kovač oko čijeg je izbora Skupština čak dva puta glasala.
Članovi Gradskog veća sada su : Slobodan Gvozdenović, Dejan Bogojević, Dobrosav Janković, Dragana Terzić, Nikola Popović i Andra Savčić, dok se ostavka Damjana Cvetkovića očekuje.
Radojičić,sada već bivši član Veća, diplomirani je ekonomista, rođen je 1959. godine u Valjevu.Vlasnik i menadžer preduzeća “Metalprom“ u Valjevu.Aktivan učesnik brojnih gradskih projekata i manifestacija. Društveno angažovan u oblasti socijalnih i ekonomskih problema. Dobitnik većeg broja priznanja. Javnosti je poznat poslednjih godina kao veliki donator mostova nakon poplave i donator Opšte bolnice.

 

Radojičić je u Veću na početku formiranja Gradskog veća bio zadužen za privredu, finansije i investicije. Dok je Gradsko veće bilo otvoreno za javnost zabeležene su njegove brojne oštre sugestije na temu funkcionisanja javnih preduzeća, ali i samog funkcionisanja vlasti koje se odražava na grad. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.