Prava zima do kraja februara

imageSneg u Valjevu sporadično pada poslednjih dana, a intenzitet padavina pojačao se u poslednja 24 sata. Iz AMSS apeluju na vozače da vožnju prilagode zimskim uslovima.Pravi zimski dani su pred nama i narednih sedam dana.

Visina snežnog pokrivača izmerena jutros u sedam sati u Valjevu iznosila je 5cm, a meteorolozi njavljuju nastavak padavina u toku celog dana. Putni prilazi Valjevu su prohodni, a iz AMSS upozoravaju vozače da brzinu kretanja prilagode zimskim uslovima.
Na Divčibarama je trenutno oko 20 cm snega i za ljubitelje skijanja dobra vest je da obe ski staze rade.

U četvrtak nas očekuje promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. U košavskom području i dalje će duvati umeren do jak jugoistočni vetar. Maksimalne temperature od 2C do 7C, na jugu i jugoistoku oko 10C, a u Timočkoj krajini oko 0 stepeni. U petak tokom dana smirivanje vetra uz nešto više temperature. U subotu u većini mesta suvo vreme, samo se na jugu i u planinskim predelima očekuje provejavanje snega. U toku popodneva i večeri počeće da duva umeren severni i severoistočni vetar koji će doneti ledeni vazduh pa će temperature tokom večeru brzo utonuti ispod nule. U nedelju ledene dan sa temperaturama ispod nule. Maksimalne u intervalu od -5C do 0C uz povremene snežne padavine. Tokom popodneva i večeri u košavskom području jaka košava. U ponedeljak još hladnije sa povremenim snegom i košavom koja će bitno oslabiti tokom dana. U noći između ponedeljka i utorka u većini mesta obilnije snežne padavine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.