Koliko još para treba Valjevci da daju Metalcu?

imageKK Metalac će odlukom grada biti isplaćeno 3,5 miliona dinara na osnovu ugovora o poravnanju izmedju grada I Metalca. Sa ovim poravnanjem I ranijim plaćanjem to praktično znači da je grad igranje Metalca u ABA ligi koštalo 5,8 miliona dinara.

Grad Valjevo platiće 3,5 miliona dinara KK Metalac po osnovu ugovora o poravnanju. Obe strane bile su saglasne da je KK Metalac 2014.godine iz sopstvenih sredstava nabavio 2 košarkaške konstrukcije sa mehanizmom za automatsko pozicioniranje visine na košarkaškim konstrukcijama I semaforski sitem IS2 55-15. Ista oprema nalazi se u Hali sportova. U Ugovoru se navodi da pomenutu oprremu koristi grad za potrebe odvijanja takmičenja I treninga sportskih klubova I sportskih organizacija te I da se oprema koristi u cilju izvršavanja zakonom utvrdjenih obaveza grada u oblasti sporta.
Na osnovu nalaza I procene veštaka ekonomske struke utvrdjeno je da vrednost opreme na dan 1.1.2018.godine iznosi 2 341 057 dinara, a visina naknade za korišćenje opreme za period od 1.1.2015.godine do 1.1.2018.godine iznosi 1 192 000 dinara što čini ukupna iznos od 3 533 057 dinara. Ugovorne strane su saglasne da KK Metalc prenosi , a grad Valjevo pribavlja u svojinu 2 košarkaške konstrukcije sa mehanizmom za automatsko pozicioniranje visine na košarkaškim konstrukcijama I semaforski sistem.
Grad Valjevo je svojevremeno zbog standard koje je tražila ABA liga preduzeću INgrap omni isplatio 2,3 miliona dinara za izvedene radove na rekosntrukciji I adaptaciji u okviru postojećeg gabarita sportske hale.

Angažovani veštak u svojoj proceni navodi ko je I koliko koristio Halu sportova pa se iz navedenog može videti da je najveći korisnik Hale KK Metalac koji je Halu koristio 2015.godine 459 sati, 2016.godine 874 časa, 2017.godine 960 sati,praktično najviše od svih klubova koji koriste Halu. Veštak navodi podatke da u hali treninge I utakmice imaju ORK Metalac, ŽOK Valjevo, ŽRK , RB-014. Istovremeno I sam veštak utvrdjuje da rukometni, odbojkaški I klub za mali fudbal ne koriste koševe . Stoga je izneo I mišljenje da predlog KK Metalac iz 2014 godine po kom bi se izjamljivanje opreme plaćalo 10 000 dinara po utakmici nije ispravno jer KK Metalac izdaje celokupnu opremu samo za košarkaške utakmice . “Drugim sportovima kao što je mali fudbal, rukomet, odbojka nisu potrebni koševi za odigravanje utakmica iz tog razloga mišljenje veštaka je da je cena po utakmici dovoljna u iznosu od 4000 dinara”, navodi se u proceni veštaka.
KK Metalac koji je od grada za ovu godinu dobio 15 miliona dinara, praktično je najveći korisnik pomenute opreme, a za vreme trajanja ABA lige koja je sada grad suma sumarum koštala 5,8 miliona za rekonstrukcije I zamene , grad nije prihodovao ništa, ali je po tadašnjim podacima, o čemu je Vamedia tada izveštavala, Ustanovu Valis svaka utakmica koštala 30 000 dinara. Nakon ovakve računice ostaje samo jedno pitanje na koje bi trebalo iskreno odgovoriti-Koliko još para treba grad da da Metalcu?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.