Dvostruki trijumf Milašinovića

imageTradicionalni MB Mavaši kup za mlade karatiste održan po jubilarni deseti put u Beogradu bio je uspešan za takmičare Zvezde. Uroš Milašinović u katama trijumfovao je u apsolutnom nivou i "B" u kategoriji nada.

Kadetkinja Dorotea Radovanović koja i pored dva peha uspela je da se okiti bronzanom medaljom u apsolutnom nivou. Ovo je drugi uspešan turnir u nizu gde su takmičari Zvezde uzeli učešće u kojima tempiraju formu u svojim uzrastnim kategorijama pred nastupajuća kvalifikaciona takmičenja i nacionalna prvenstva. U cilju unapredjenja i osposobljavanja članova kluba u disciplini kumite – borbe, KK Zvezda je sa KK Zanšin i trenerom Jovanom Bogdanovićem postigla dogovor što treba da se uredi potpisivanjem memoranduma o razumevanju i saradnji čime bi bio omogućen adekvatan trenažni proces za mlade borce.
Duško Sopčić trener KK Zvezda najavljuje tešku godinu i postavlja pitanje koliko će klub biti u situaciji da ispoštuje planirane programske aktivnosti čime ostaju uskraćeni za postizanje vrhunskih rezultata. Troškovi za učešće i odlaske na takmičenja su velika a roditelji nisu u mogućnosti da isprate predvidjen broj turnira.
Sopčić podseća da je Zvezdi u ovoj godini uskraćeno više od 60 odsto sredstava u odnosu na prošlu. Sportski savez Valjeva po utvrdjenim kriterijumima predložio je odredjeni iznos sredstava. Komisija za sport Zvezdi kao i većini ostalih manjih klubova sredstva je skresala do ponižavajućeg iznosa čime je po rečima Duška Sopčića pokazala da ne poštuje vrednosti i kredibilitet Sportskog Saveza kao i usvojen program i strategiju razvoja sporta grada Valjeva do 2020. godine, i tako doprinela da je za decu i mlade bavljenje sportom zapravo privilegija a ne i šansa da se njemu posvete i njima bave u što masovnijem broju i beleže vrhunske rezultate.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.