Aeroklub otvara vrata za članstvo

imagePoslednji pokušaj većine članova Aerokluba da razgovara sa predjašnjim rukovodstvom je propao. Nova uprava kluba tvrdi da je sada svima jasno da su u proteklih pet godina Aeroklub činila samo četiri čoveka te I da je sve što je u tom periodu radjeno bilo lično motivisano I obojeno.

Polovinom decembra većinsko članstvo Aero kluba u nameri da spase klub od propasti održalo je Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsednika je izabrana Olivera Knežević, zastupnika -direktora Predrag Milošević, a za članove Upravnog odbora Slobodan Andrić, Zoran Savić, Vladan Krstić i Dušan Milošević.Usvojen je nov statut, usklađen sa zakonom o sportu.
Valjevski mediji dobili su poziv da prisustvuju novoj sednici Skupštine koju je trebalo da održi staro rukovodstvo. Nova Uprava došla je da prisustvuje sednici iako je imala stav da je Skupština nelegitimna s obzirom da je većinsko članstvo legalnim I zakonskim putem već iste razrešila dužnosti. “To nije legitimno po zakonu. Oni su uputili poziv pojedinim članovima Aerokluba za Skupštinu. Mi smo došli da razgovramo sa njima jer nije nam namera da problem kluba rešavamo preko suda i medija. Oni su pokušali da nas ospore preko suda , ali bezuspešno I imamo još jedan podnesak sudu zakazan za 23. januar.”, kaže Vladan Krstić.

Krstić podseća das u postojale tri tužbe sude od kojih su dve već odbačene I dodaje da će I tu procedure ispoštovati I krenuti nakon toga sa normalnim radom. “Mi smo već počeli sa radom I stupili u kontakt sa Vazduhoplovnim savezom Srbije s obzirom da prethodno rukovodstvo koje se iako predstavljalo kao ljubitelji vazduhoplovstva već više od pet godina nisu članovi VSS niti su imali sa njima bilo kakve kontakte. Sad smo krenuli ispočetka”, kaže Krstić.

image

U klubu kažu da je više nego jasno das u četiri člana bivšeg rukovodstva zapravo imala samo svoj lični interes . “Pa nametali su priču da je to pre svega skup sport. Mi ne kažemo da je jeftin , ali oni sun a taj način oterali I terali ljude što dalje. Mi ćemo karte za članstvo sada naplaćiivati po jednoj krajnje pristojnoj ceni kako bi što više gradjana moglo da nam se pridruži I da ponovo oživimo sve sekcije koje su nekada postojale. Donećemo odluku o pristupačnim cenama da svako ko želi može da bude član Aerokluba”, dodaje Krstić.

Po svemu što se moglo čuti uz pomenutu četvorku za sada je do deset starih članova dok je više od 40 članova na strain novog rukovodstva I deo nove Skupštine. “Oni nisu bili zauinteresovani za razgovor. Imaju pravo da se bore na taj način po zakonu više nisu legitimni predstavnici aerokluba, delimično nas ometaju sada , ali šta oni kažu više nije ni bitno”, zaključuje Krstić.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.