Transparent pred skupštinskom salom

imageNa samom ulazu u skupštinsku salu pred početak sednice meštanin sela Petnica Željko Trifunović razvio je transparent na kome je pisalo „Gvozdenoviću, gde je most?“ ispod čega je bila navedena cifra od 4 miliona dinara.

„Došao sam kako bih gradonačelniku ponovo postavio pitanje koje sam do sada već dva puta postavljao i to putem medija. Zašto most ispred petničke pećine nije izgradjen? Oni su sklonili most koji je neko izgradio kako bi došao do svoje kuće, obećali su nam da će izgraditi novi iraspisati tender. I taj ugovor sa izvodjačem je potpisan , ali obećani most koji se nalazi u tom tenderu nije uradjen , nije uradjena ograda i nešto malo što je uradjeno je jedna trećina onog što je trebalo. Ovde se radi o kubicima zemlje, a nisu iskopani, danas imamo daske koje imititraju informacione table , a te table su obećane. Zato sam ovde da pitam gradonačelnika gde je most u Petnici? Zašto nije izgradjen kad su obećali, gde su završila ta 4 miliona ? Gradonačelnik je čim je došao na vlast promenio Statut i preuzeo na sebe veća ovlašćenja znači on je tako želeo pa njega i treba da pitamo“, rekao je Trifunović novinarima.

image Odbornici koji su u tom trenutku pristizali u skupštinsku salu zastajali su da pročitaju natpisa na transparentu , a nedugo potom pozvana je i policija kako bi uklonila lica sa ulaza u salu. Tokom same sednice u više navrata pominjana je pećina u petnici , radovi pa i most. Prvi je objašnjenje dao Zoran Trifunović načelnik odeljenja za infrastrukturu i gradjevinsko zemljište koji je za govornicom potvrdio da most nije izgradjen. „ To je tačno , ali nije ni plaćen. Do ove situacije smo došli jer su u trenutku kad je nabavka bila raspisana praktično uništeni postojeći stubovi. Uništeni su prilikom demontiranja odnosno rušenja bespravno postavljenog prelaza. U tenderu je pisalo da će se most postaviti na postojeće stubove , ali oni su srušeni. Zato je to brisano iz tendera i nije uradjneo i nije plaćeno“, rekao je Trifunović dodajući da je za postavljanje novih stubova neophodna saglasnost Srbija voda. „Radovi ispred pećine su koštali 3 miliona , a ne 4,5 miliona kako je na tom transparentu napisano“, dodao je Trifunović
Odgovor po pitanju mosta je dat , ali su pitanja vezana za ogradu za koju meštanin Petnice tvrdi da je postavljena samo jedna trećina od onog što piše u tenderu, i informacione table , ostala bez odgovora.

S.V.

.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.